Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Radioterapia
Odpowiedź w wątku: Mleczna szyba i zrosty w płucach po radioterapii
Komentujesz wpis użytkownika
rodzynka
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 14:23, dnia 2013-02-28 rodzynka napisał(-a): > Pablo, na myśl o sterydach chce mi się płakać. Choćby nie wiem co to nie będę ich jadła. Przynajmniej teraz. WIzytę u pulmunologa mam za kilka tygodni, dowiem się więcej. > > O 14:31, dnia 2013-02-28 Karina napisał(-a): > > Ten bol skory to niestety w niektórych przypadkach skutek uboczny po radio. W trakcie radio niewiele dzialo mi się ze skora, ale około 6 tygodni po naswietlaniu skora zaczela mnie bolec i piec i to nawet nie w okolicach gdzie było promieniowanie, czyli okolice srodpiersia. Tylko ramiona, klatka piersiowa i brzuch. Trwalo to 2 tygodnie, potem minelo. Skora była tak wrazliwa i bolaca, ze miałam problemy z ubieraniem się. Przez 3 dni miała problemy z zoladkiem. Mój radiolog powiedział, ze radio może się jeszcze rozchodzić i wywolywac skutki trochę jak "choroba popromienna". Tez miałam PET 3 miesiące po radio, niestety pozytywny :( > Karina, czyli radio nie pomogło u Ciebie na gada? > Bardzo mnie uspokoiłaś informacją o tych bólach skóry. Już sobie wkręcałam cuda wianki. Jest dokładnie tak jak piszesz - boli nawet przy ubieraniu się. Plecy, brzuch, ramiona. Jestem ponad 2 miesiące po zakończeniu radioterapii. Mam nadzieję, że to samo minie.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź