Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Radioterapia
Odpowiedź w wątku: Mleczna szyba i zrosty w płucach po radioterapii
Komentujesz wpis użytkownika
Lena
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 12:02, dnia 2013-02-27 Lena napisał(-a): > > O 22:22, dnia 2013-02-26 Rodzynka napisał(-a): > > Dzisiaj odebrałam wyniki tomografu i na szczęście lekarz powiedział, że nic nie świadczy o wznowie, choć pewność uzyskam (albo i nie) dopiero na PECie planowanym na kwiecień. Jednak trochę mnie przeraziła litania cudów w klacie. Pomijam, że masa guza obecnie (czyli po leczeniu) wynosi 10 cm na 8 cm, to na dodatek są takie wzmianki: > > - zmiany o typie "mlecznej szyby" w płucach > > - zmiany o typie rozstrzeni w płucach > > - zrosty i zagęszczenia pasmowate w płucach > > > > I na dodatek: w trzonie kręgu Th9 widoczne ognisko rozrzedzenia struktury kostnej. > > > > Wizytę u pulmunologa mam dopiero pod koniec marca. Czy ktoś z Was miał takie kwiatki???? Co dalej? Można z tym normalnie (w miarę przynajmniej) funkcjonować? > Rodzynka spokojnie, mleczna szyba może być przy przeziębieniu, zapaleniu oskrzeli, zrosty w płucach też się zdarzają, nie martw się na zapas. > Czy przed leczeniem miałaś zajęty krąg TH9? Jakiś rozlany wzrost metabolizmu?
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź