Ziarnica.pl
← Wróć do działu Chemioterapia
Chemioterapia

przeziębienie i poty w trakcie chemioterapii

Autor: Madzia • 07.02.2013 10:46 • 3 odpowiedzi

Madzia

07.02.2013 10:46

Odpowiedz

Hej ;-)mam pytanie jestem zaziebilona katar kaszlu nie mam ale mam poty podwyższona temp.36.9 bóle głowy i bóle szyji po prawej i lewej stronie. Tak się zastanawiam czy iść do lekarza czy odpuścić trwa to już t ydzień co sądzicie ?miał ktoś tak ?poce się a za chwilę mam zimne dreszcze...

Madzia

07.02.2013 16:32

Odpowiedz

O 11:46, dnia 2013-02-07 Madzia napisał(-a):

Hej ;-)mam pytanie jestem zaziebilona katar kaszlu nie mam ale mam poty podwyższona temp.36.9 bóle głowy i bóle szyji po prawej i lewej stronie. Tak się zastanawiam czy iść do lekarza czy odpuścić trwa to już t ydzień co sądzicie ?miał ktoś tak ?poce się a za chwilę mam zimne dreszcze...

zadnego odzewu...jestem jakims wyjatkiem??;(

mabiel

07.02.2013 20:35

Odpowiedz
Hej,
w grudniu skończyłem chemioterapię i całe szczęście większość wlewów przypadła w miesiącach, gdzie trudniej o infekcje. Jednak zdarzyło mi się mieć podwyższoną temperaaturę 37-37,2 przez kilka dni i towarzyszące temu dreszcze. Po kilku dniach samo przeszło.
Podczas leczenia nasz organizm tak się zmienia, że nawet typowe wcześniej przeziębienie może inaczej wyglądać.
Jeśli to jakaś infekcja na tle wirusowym ( a takich o tej porze roku najwięcej), to radzę wygrzewać się w domu i przyjmować dużo witaminy C w każdej postaci.

Madzia

08.02.2013 05:57

Odpowiedz

O 21:35, dnia 2013-02-07 mabiel napisał(-a):

Hej,

w grudniu skończyłem chemioterapię i całe szczęście większość wlewów przypadła w miesiącach, gdzie trudniej o infekcje. Jednak zdarzyło mi się mieć podwyższoną temperaaturę 37-37,2 przez kilka dni i towarzyszące temu dreszcze. Po kilku dniach samo przeszło.

Podczas leczenia nasz organizm tak się zmienia, że nawet typowe wcześniej przeziębienie może inaczej wyglądać.

Jeśli to jakaś infekcja na tle wirusowym ( a takich o tej porze roku najwięcej), to radzę wygrzewać się w domu i przyjmować dużo witaminy C w każdej postaci.

Hej;)dzięki za odpowiedź

Masz rację teraz po chemii przeziębienie wygląda inaczej niż wcześniej przez 15 wlewow przeszłam bez infekcji niestety dopadła mnie przed ost .chemią i trzeba było ja przełożyć :/u mnie to jest tak mam zarabisty katar za jakis czas mija i jest ok za jakies parę godzin znów mnie dopada z bólem głowy także nie fajnie ...mam nadzieję że pomogą leki i obejdzie się bez lekarza:)Pozdrawiam