Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Liczne powiększone węzły - wykluczenie ziarnicy
Komentujesz wpis użytkownika
mtr
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 19:56, dnia 2012-12-05 mtr napisał(-a): > > O 19:19, dnia 2012-12-05 Ola82 napisał(-a): > > Wyniki krwi masz dobre. Dolna granica normy jest normą i z doświadczenia wiem (oczywiście nie jestem lekarzem), że uznaje się je za prawidłowe. Napisałeś, że masz dolną granicę OB i CRP to też dobrze. Oczywiście dobre wyniki krwi nie są rozstrzygające przy dodatkowych objawach. Zanim zaczniesz myśleć o ziarnicy zrób sobie badania wirusologiczne w kierunku CMV i EBV. Pozdrawiam > > O 19:19, dnia 2012-12-05 Ola82 napisał(-a): > > Wyniki krwi masz dobre. Dolna granica normy jest normą i z doświadczenia wiem (oczywiście nie jestem lekarzem), że uznaje się je za prawidłowe. Napisałeś, że masz dolną granicę OB i CRP to też dobrze. Oczywiście dobre wyniki krwi nie są rozstrzygające przy dodatkowych objawach. Zanim zaczniesz myśleć o ziarnicy zrób sobie badania wirusologiczne w kierunku CMV i EBV. Pozdrawiam > Myślałem o tym, lecz objawy moje objawy trochę mijają się z tymi chorobami. Cały czas znajduje jakieś węzły na szyi i mam wrażenie, że np.tych które znajdę Pani na USG nie zbadała. Po czym znowu wędruje na USG i tak w kólko, przez co wydaje krocie pieniędzy. > Mam skierowanie na biopsje cienkoigłową, ale naczytałem się, że jest niemiarodajna. > Pytanie moje brzmi, czy rzeczywiście zdarza się, aby przy odczynowych węzłach była ziarnica? Lub, żeby po tylu badaniach USG w nikim z radiologów moje węzły nie wzbudziły alarmu, że mogą być ziarnicze?
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź