Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Chemioterapia
Odpowiedź w wątku: Ziarnica w połączeniu Toksplazmozą?
Komentujesz wpis użytkownika
agnieszka1
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 19:17, dnia 2012-10-20 agnieszka1 napisał(-a): > > O 19:15, dnia 2012-10-19 INES napisał(-a): > > Czy znacie przypadki osób chorych na ziarnicę, które równolegle miały toksoplazmozę? > > > > Mam bliską osobę, która wzmaga się z wątpliwościami. > > Ma potwierdzoną badaniami toksoplazmozę węzłową (spory pakiet przy szyi) - puszczona do domu - twierdzą że tego się nie leczy. Miała biobsję cienkoigłową tylko. > > > > Mam gorączkę, spore poty nocne, mroczki przed oczami. > > Na pełne pobranie węzła nie skora jest Pani lekarz dać skierowanie. > > > > Jakieś sugestie? > 3 lata przed diagnozą byłam w ciąży . Stwierdzono u mnie toksoplazmozę. Po tych 3 latach poczułam na szyi węzeł poczułam się swędziała mnie skóra. I ciągle miałam toksoplazmozę. Nie liczyłam jej. Wycięto mi węzęł ale do końca dawano nadzieję że to toksoplazmozę mimo pogarszającego samopoczucia doszedł ból brzucha. Węzęł badano 2 krotnie by mieć pewność że to za a nie toksoplazmoza. Okazało się że to zz III B NS. Toksoplazmozy pozbyła się podczas przeszczepu. Dopiero wtedy podano mi na to leki. Jestem rok po przeszczepie i w remisji
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź