Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Ogólne
Odpowiedź w wątku: ziarnica w ciąży... dziś do Was dołączam
Komentujesz wpis użytkownika
Ilka6@autograf.pl
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 17:19, dnia 2012-08-03 Ilka6@autograf.pl napisał(-a): > Pomocy!!! dzisiaj otrzymałam wynik peta i nie mam pojecia o co chodzi bardzo prosze o pomoc wizyte mam dopiero w przyszlym tygodniu do tego czasu zwariuje z niepewnośći. Głowa i szyja: Stwierdzono fizjologiczny metabolizm 18F-FDG. Niewielkie zmiany śluzówkowe w lewej zatoce szczękowej. Klatka piersiowa: Fizjologiczny metabolizm 18F-FDG w zakresie płuc i struktur śródpiersia. W śródpiersiu po stronie lewej, bocznie od łuku aorty widoczna jest masa tkankowa o wymiarach około 51x45x22 mm, w śródpiersiu przednim po stronie po stronie prawej widoczny jest pakiet węzłów chłonnych o wymiarach około 28x21x15 mm. Ponadto widoczne są pojedyncze powiększone węzły chłonne przytchawicze dolne o wymiarach do 19x9. Zadna z opisanych zmian nie wykazuje pobudzenia metabolicznego. Jama brzuszna i miednica: W zakresia struktur jamy brzusznej i miednicy widoczny jest fizjologiczny metabolizm 18F-FDG. Układ mięśniowo- szkieletowy widoczne jest uogólnione nieznaczne pobudzenie metaboliczne szpiku kostnego, najpewniej w wyniku prowadzonej chemioterapii. Wnioski: Nie uwidoczniono ognisk patologicznie podwyższonego metabolizmu 18F- FDG Uwagi: Poziom referencyjny MBPS (łuk aorty) SUV max 2,2 Wątroba SUV max 3,7 To wszytko bardzo proszę o pomoc bo ja nic z tego nie rozumiem za wszelką interpretacje będę bardzo wdzięczna
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź