Ziarnica.pl
← Wróć do działu Kulinarnie
Kulinarnie

Badanie PET

Autor: CzarnaMamba • 05.02.2012 12:39 • 26 odpowiedzi

CzarnaMamba

05.02.2012 12:39

Odpowiedz

Witam Kochani*.. Jutro jadę na Peta , po 8 miesiącach leczenia 8ABVD , ale mam tremę ponieważ od kilku dni jestem przeziębiona, katar kaszel mokry i jakaś taka ospała chodzę mam pytanko czy to może miało wpływ na badanie Pet? rozmawiałam z lekarzem i mówi że to nie przeszkadza..Czy wy też tak się czujecie słabi przez te pogody? Pozdrawiam i 3majcie kciuki, najgorsze będzie to czekanie za wynikami:(.

kola

05.02.2012 17:57

Odpowiedz

Nie martw się,ja byłem w środę na pecie i też mam katar i kaszel i tak jak ty jestem cały czas taki niedorobiony. Ale w piątek odebrałem wynik i mam regresję wszędzie gdzie na początku były jakieś świecenia. Ja jestem dopiero w trakcie leczenia po 7 wlewie.W środę jadę na 8 wlew i też nie mogę się doczekać co powie pani doktor.

anetka_945

06.02.2012 18:25

Odpowiedz

O 13:39, dnia 2012-02-05 CzarnaMamba napisał(-a):

Witam Kochani*.. Jutro jadę na Peta , po 8 miesiącach leczenia 8ABVD , ale mam tremę ponieważ od kilku dni jestem przeziębiona, katar kaszel mokry i jakaś taka ospała chodzę mam pytanko czy to może miało wpływ na badanie Pet? rozmawiałam z lekarzem i mówi że to nie przeszkadza..Czy wy też tak się czujecie słabi przez te pogody? Pozdrawiam i 3majcie kciuki, najgorsze będzie to czekanie za wynikami:(.

Hmmm....a mnie jak miałam ból gardła, tylko ból gardła, nie zrobili PETa, przełożyli na inny termin.

kola

07.02.2012 17:14

Odpowiedz

Pewnie dlatego żebyś nie kaszlała bo przecież na Pecie przez 20 minut nie wolno się ruszać.Ale z zatkanym nosem od kataru to można leżeć nieruchomo.Tak mi się wydaje.

anetka_945

07.02.2012 17:48

Odpowiedz

Wiesz co raczej chodziło o to, że podczas bólu gardła ma się powiększone węzły chłonne. i w pecie mogły by sie wtedy zaświecić, no i było by pytanie czy są powiększone z powodu nie doleczenia zz czy z powodu infekcji gardła. No nic, było, minęło. Dla tego wyniku (na który każdy chyba czeka) mogła bym mieć jeszcze raz przełożony :)

O 18:14, dnia 2012-02-07 kola napisał(-a):

Pewnie dlatego żebyś nie kaszlała bo przecież na Pecie przez 20 minut nie wolno się ruszać.Ale z zatkanym nosem od kataru to można leżeć nieruchomo.Tak mi się wydaje.

CzarnaMamba

07.02.2012 21:59

Odpowiedz
No jestem już po badaniu PET.. Lekarze uważają że infekcja nie ma wpływu na Badanie gdyż sprawdzają pod innym kątem Stan Zdrowia ..3 osoby przede mną też miały katar i kaszel także co szpital to inne zasady..W trakcie badań nie kaszlałam bo mam kaszel czasami..Także cierpliwie czekam na wynik Peta.. Pozdrawiam Serdecznie!

Cieszę się że Wszystko dobrze u Ciebie Anetko.. Włosy już mam 9cm rosną bardzo szybko..:)

anetka_945

08.02.2012 18:04

Odpowiedz

O wow, to w porównaniu do mnie masz długie włosy, ja po tym przeszczepie mam dopiero jakies 2cm. Ale grunt, że już rosną ;) Zyczę Ci aby wynik Pet brzmiał Całkowita odpowiedź metaboliczna :) i żeby już tak zostało na zawsze :)

O 22:59, dnia 2012-02-07 CzarnaMamba napisał(-a):

No jestem już po badaniu PET.. Lekarze uważają że infekcja nie ma wpływu na Badanie gdyż sprawdzają pod innym kątem Stan Zdrowia ..3 osoby przede mną też miały katar i kaszel także co szpital to inne zasady..W trakcie badań nie kaszlałam bo mam kaszel czasami..Także cierpliwie czekam na wynik Peta.. Pozdrawiam Serdecznie!

Cieszę się że Wszystko dobrze u Ciebie Anetko.. Włosy już mam 9cm rosną bardzo szybko..:)

anetka_945

08.02.2012 18:05

Odpowiedz

A swoją drogą, miło jest pisać o chorobie już w czasie przeszłym :) nie prawda?

kola

08.02.2012 18:46

Odpowiedz

Przepraszam że się wtrącam ale ja w piątek dostałem wynik pet i tam mi napisali że mam pełną regresję metaboliczną zmian w szpiku kostnym a we wnioskach ( pełna odpowiedź metaboliczna ).Ale ja jestem dopiero po czwartym cyklu i zostało mi jeszcze dwa.Dzisiaj byłem na 8 wlewie i pani doktor bardzo się ucieszyła z mojego wyniku.Chciałbym też się cieszyć że może wszystko dobrze się skończy. Co o tym myślicie.Mam się cieszyć czy jeszcze za wcześnie.

Gizmo

08.02.2012 19:19

Odpowiedz

masz się cieszyć, bo wszystko dobrze się skończy:)

kola

08.02.2012 19:50

Odpowiedz

O 20:19, dnia 2012-02-08 Gizmo napisał(-a):

masz się cieszyć, bo wszystko dobrze się skończy:)

Dzięki Gizmo, nie ma to jak ciepłe słowo dla otuchy.

andzia

09.02.2012 09:14

Odpowiedz

O 19:25, dnia 2012-02-06 anetka_945 napisał(-a):

O 13:39, dnia 2012-02-05 CzarnaMamba napisał(-a):

Hmmm....a mnie jak miałam ból gardła, tylko ból gardła, nie zrobili PETa, przełożyli na inny termin.

Hej mi mimo lekkiego przeziębienia robiono PET-może z tego względu iż infekcja goniła infekcję. Migdałki mocno zaświeciły i we wniosku było napisane iż po wyleczeniu infekcji wskazana ponowna ocena badaniem pet w celu wykluczenia rozrostu choroby.Ja jednak odwiedziłam laryngologa-leczenie trwało trochę bo dopiero 4 z rzędu antybiotykiem udało się ja zaleczyć.Były kombinacje żeby usunąć migdałki i zbadać histopatologicznie ale udało mi się przed tym wybronić.A infekcje jak były tak i dalej są choć trochę rzadsze co bardzo mnie cieszy.

CaarnaMamba

09.02.2012 11:30

Odpowiedz
Witam..Ja na 1 i 2 PET czekałam 14 dni na wynik teraz tez mam czekać do 14 dni, a u widzę że tu nie którzy po kilku dniach mają..Najgorsze jest to czekanie..:-/

Anetko włoski to jest pikuś-odrosną na wiosnę już będziesz zadowolona:-) Najważniejsze że czujemy się dobrze,obyś miała rację z tym wynikiem.Napiszę jak tylko dostanę kopertę:-)Pozdrawiam*

CzarnaMamba

09.02.2012 11:30

Odpowiedz
Witam..Ja na 1 i 2 PET czekałam 14 dni na wynik teraz tez mam czekać do 14 dni, a u widzę że tu nie którzy po kilku dniach mają..Najgorsze jest to czekanie..:-/

Anetko włoski to jest pikuś-odrosną na wiosnę już będziesz zadowolona:-) Najważniejsze że czujemy się dobrze,obyś miała rację z tym wynikiem.Napiszę jak tylko dostanę kopertę:-)Pozdrawiam*

anetka_945

09.02.2012 18:34

Odpowiedz

To czekamy na te magiczne trzy słowa zawarte w wyniku!!! :)

O 12:30, dnia 2012-02-09 CzarnaMamba napisał(-a):

Gizmo

09.02.2012 19:32

Odpowiedz

Oj czekamy:)

rosjja21

10.02.2012 08:31

Odpowiedz

O 20:32, dnia 2012-02-09 Gizmo napisał(-a):

Czekamy cały czas trzymajac kciuki:)

Pozdrawiam ps.. na bank bedzie ok:)

Tilia

10.02.2012 12:51

Odpowiedz

O 09:31, dnia 2012-02-10 rosjja21 napisał(-a):

O 20:32, dnia 2012-02-09 Gizmo napisał(-a):

Czekamy cały czas trzymajac kciuki:)

Pozdrawiam ps.. na bank bedzie ok:)

Czekamy. Kciuki zaciśnięte!

CzarnaMamba

16.02.2012 13:24

Odpowiedz

Kochani przyszły wyniki przed chwilą ...Całkowita Remisja Metaboliczna:-) Dzięki że 3maliście kciuki...Pozdrawiam Buziaki!!a Tym co dalej walczą..wytrwałości będzie dobrze:*

rosjja21

16.02.2012 13:39

Odpowiedz

O 14:24, dnia 2012-02-16 CzarnaMamba napisał(-a):

Kochani przyszły wyniki przed chwilą ...Całkowita Remisja Metaboliczna:-) Dzięki że 3maliście kciuki...Pozdrawiam Buziaki!!a Tym co dalej walczą..wytrwałości będzie dobrze:*

Hip hip hurrraa właśnie o tobie pomyslalam a tu taka wiadomosc bardzo sie ciesze i zazdroszcze tez bym chciala juz koniec, moge zapytac czy w połowie leczenia mialaś remisje? i ile mialas cykli? chyba, ze pisalas a nie doczytalam:/ to swietuj dzis na całego i wracaj do normalnego zycia gratuluje:):):)