Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Niepokojace wyniki krwi i węzeł karkowy
Komentujesz wpis użytkownika
Aylith
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 13:17, dnia 2012-05-30 Aylith napisał(-a): > > Na razie mogę tylko za siebie powiedzieć, że przed leczeniem moja morfologia pokazywała zwiększone WBC (leukocyty), zwiększone neutrocyty, natomiast limfocyty ilościowo były w normie (procentowo spadły, ale to z powodu zwiększenia się ilości neutrocytów). Niedobór limfocytów miałam dopiero po chemii. Jednak inni mogli mieć inaczej. > Dziękuję za zainteresowanie i pomoc. Myślę, że każde odchylenie w morfologii jest jakimś sygnałem, że coś się dzieje. A interpretacja lekarzy jest różna, bo organizm ludzki to nie komputer i odchylenia mogą być w jedną lub drugą stronę. A czasami może nie być ich wcale. > > Lekarzy natomiast męczyłabym, by zastanowili się co to może być skoro chłoniak im też nie wychodzi i koniecznie wysłali na dodatkowe badania, gdyż takie poty na pewno nie są normalne u zdrowego człowieka, a morfologia pogorszyła się. Nawet jak rodzinny lekarz nie ma pomysłu, to przecież może skonsultować się z innymi zamiast zostawiać pacjenta samemu sobie. > > Życzę zdrowia, cierpliwości i lekarza który porządnie weźmie się za diagnozowanie. > Dziękuję, mam nadzieję, że z tych zleconych badań HIV/HBS/HCV nic złego nie wyjdzie. Udam się do też endokrynologa, żeby wykluczyć problemy z tarczycą.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź