Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Niepokojace wyniki krwi i węzeł karkowy
Komentujesz wpis użytkownika
syringa
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 18:48, dnia 2012-05-25 syringa napisał(-a): > > O 09:56, dnia 2012-05-25 Aylith napisał(-a): > > Jestem cała w nerwach, bo wydaje mi się, że wszystko wskazuje u mnie jadnak na ziarnicę (powiększony wezeł, niskie WBC w tym limfocyty i neutrocyty, nocne poty. Jak to wygląda Waszym zdaniem? > Hmm. Gdzie znalazłaś informację, że za niskie WBC wskazuje na ziarnicę? > To raczej przy za dużej ilości leukocytów można się zastanawiać czy to nie chłoniak i to tylko pod warunkiem, że inne wartości oraz dolegliwości też na to wskazują. WBC z reguły obniża się podczas chemioterapii. Dopiero wtedy jest za niskie. > Jeżeli już obawiać się niższych wartości, to tylko niższa hemoglobina, erytrocyty (czyli niedokrwistość) mogą wskazywać na ziarnicę - oczywiście nie zawsze, tylko pod warunkiem, że inne objawy też na to wskazują! Wniosek: twoje WBC sugeruje, że to nie ziarnica :) > Jeśli chodzi o poty, które Ciebie niepokoją, to rzeczywiście są dziwne. Wydaje mi się, że może przydałoby się pójść do ginekologa, szczególnie jeśli nasilają się, oraz zmniejszają okresowo. Ale w tym wypadku to już tylko takie moje gdybanie. > Pozdrawiam.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź