Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Niepokojace wyniki krwi i węzeł karkowy
Komentujesz wpis użytkownika
Aylith
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 06:36, dnia 2012-01-26 Aylith napisał(-a): > Dziękuję za kolejną odpowiedź. > Ja jednak spanikowałam i zrobiłam płatne usg. Ale wydaje mi się ono niezbyt dokładne, bo opis wezłów jakiś taki oszczędny. O moim węźle karkowym nawet nic nie ma w opisie. Jak Pani dr przejachała tam sondą na moją prośbę (wcześniej badała bardziej z przodu i z boku) powiedziała, że to malutki płaski węzełek 4-5 mm odczynowy i prawdopodobnie tak mi już zostanie. Proszę o Wasze opinie co sądzicie o tych wynikach: > -Czy są prawidłowe i mogę zaniechać dalszych badań? > -Czy opis jest dokładny i wyczerpujący czy jednak pobieżny? > -Czy to, że usg wykonywała Pani dr o specjalności laryngolog a nie radiolog ma znaczenie? > "Obustronnie w okolicy tylnego bieguna ślinianki podżuchwowej, na naczyniach 2-3 węzły chłonne o sonograficznych cechach odczynowych wielkości P-29 mm L-21 mm łącznie. Bocznie od naczyń pod m.m-o-s oraz do tyłu od mięśnia, 5-6 pojedynczo leżących węzłów chłonnych wielkości do 7-8 mm, o sonograficznych cechach odczynowych. > Tarczyca niepowiększona, jednorodna sonograficznie, normoechogeniczna. > Ślinianki przyuszne i podżuchwowe obustronnie niepowiększone, jednorodne sonograficznie, normoechogeniczne."
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź