Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Chemioterapia
Odpowiedź w wątku: infekcje przy leczeniu chemioterapią
Komentujesz wpis użytkownika
Joaśka Ż.
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 07:27, dnia 2004-05-24 Joaśka Ż. napisał(-a): > > 2004-05-20 11:01... małgo napisał(a): > > > 2004-05-20 10:32... Joaśka Ż. napisał(a): > > > > 2004-05-19 13:06... małgo napisał(a): > > > > Przedwczoraj rozpoczełam I cykl ABVD jeden dzien sensacji żółądkowych po czym wszystko było dobrze niestety dzis obudziłam sie z przeziebieniem jestem ogolnie rozbita mam katar czuje sie fatalnie. Trochę sie wystraszyłam czy infekcje w trakcie leczenia chemioterapią sa niebezpieczne?Pozdrawiam! > > > Jestem mamą ziarniaka. Na infekcje trzeba bardzo uważać. Mamy za sobą sepsę obrzydliwą, która zaczęła się tylko niewielką gorączką. Nasi lekarze uczulili nas na takie objawy. Kazali w trakcie leczenia chemioterapią mierzyć codziennie temperaturkę, oglądać jamę ustną (grzybki). Jak się szybko złapie przyczynę zakażenia - łatwo leczyć. Życzę powodzenia i jednocześnie umiaru w obserwacjach :) Wszelkie katarki i chrypki truliśmy zawsze ohydnym biseptolem. > > > > Joasiu a jak wygladają objawy grzybicy ????Wiesz cos o tym? > Pewnie, że wiem :) Przede wszystkim skóra w jamie ustnej. Pokryta takim białawym nalotem. Nieregularnym. Wewnętrzna strona warg, język też. Zapach nieciekawy. Nasi lekarze od razu podawali leki przeciwgrzybiczne, żeby nie dopuścić do zagrzybienia przewodu pokarmowego. Na skórze twarzy i tułowia też - takie okrągławe czerwonawe kółka, przypominające wysypkę alergiczną.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź