Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

lekarz rodzinny twierdzi ze nic mi nie jest

Autor: marcin84 • 07.01.2012 20:54 • 7 odpowiedzi

marcin84

07.01.2012 20:54

Odpowiedz

witam.od jakiegos czasu wyczulem na cie le guzki pod skora w okolicy brzucha.bylem u lekarza rodzinnego a ten stwierdzil ze to tluszczaki.ostatnio licho sie czulem,poce sie strasznie i mam stan podgoraczkowy od tygodnia,poszedlem do lekarza rodzinnego dal mi skierowanie na morfologie z rozmazem,ob,crp,mocz,ths,alat,i cholesterol no i usg brzucha.wyniki ok ale ob 24,crp23 i w rozmazie krwi monocyty 11% a norma byla do 8.zaznacze ze na nastepny dzien po pobraniu krwi zlapal mnie bol gardla i przeziebienie,katar i strasznie wysuszone drogi oddechowe.wyczulem jeszcze jakis guzek na szyi z lewej strony tak na srodku pod skora.wielkosci główki od szpilki,twardy jest i wydaje mi sie ze lekko rusza sie pod skora.strasznie sie wystraszylem i poszedlem do lekarza a ten mi powiedział ze te ob i crp to pewnie od tego ze na nastepny dzien zlapalo mnie te przeziebienie ktore juz trzyma mnie z 5dni a na guzka wzruszył tylko ramionami i kazal za 2 tygodnie przyjsc na kontrolna morfologie i ob.temperatura to od 37.8 do 37.2 ale przewaznie 37.pomózcie mi co mam robic???

kotred

07.01.2012 21:53

Odpowiedz

hmmm.. Ja sprobowalabym z innym lekarzem. U mnie podejzewali az, ze po prostu wymyslam. A tu po jakims czasie bardzo zle wyniki morfologii itd. A co do tych guzkow. Tak po prostu sobie stwierdzil? Nie znam sie na takim czyms, ale powinien to sprawdzic jakos dla pewnosci. I gdzie one sie znajduja? A chorobska i przeziebienia ostatnio wstretne sa i dlugo sie utrzymuja :) co do wynikow: zwykle przeziebienie moze sporo namieszac. A co do pocenia to moze za duzo nerwow i zmartwien? Pozdrawiam :)

Asowa

07.01.2012 22:45

Odpowiedz

O 21:54, dnia 2012-01-07 Marcin84 napisał(-a):

witam.od jakiegos czasu wyczulem na cie le guzki pod skora w okolicy brzucha.bylem u lekarza rodzinnego a ten stwierdzil ze to tluszczaki.ostatnio licho sie czulem,poce sie strasznie i mam stan podgoraczkowy od tygodnia,poszedlem do lekarza rodzinnego dal mi skierowanie na morfologie z rozmazem,ob,crp,mocz,ths,alat,i cholesterol no i usg brzucha.wyniki ok ale ob 24,crp23 i w rozmazie krwi monocyty 11% a norma byla do 8.zaznacze ze na nastepny dzien po pobraniu krwi zlapal mnie bol gardla i przeziebienie,katar i strasznie wysuszone drogi oddechowe.wyczulem jeszcze jakis guzek na szyi z lewej strony tak na srodku pod skora.wielkosci główki od szpilki,twardy jest i wydaje mi sie ze lekko rusza sie pod skora.strasznie sie wystraszylem i poszedlem do lekarza a ten mi powiedział ze te ob i crp to pewnie od tego ze na nastepny dzien zlapalo mnie te przeziebienie ktore juz trzyma mnie z 5dni a na guzka wzruszył tylko ramionami i kazal za 2 tygodnie przyjsc na kontrolna morfologie i ob.temperatura to od 37.8 do 37.2 ale przewaznie 37.pomózcie mi co mam robic???

Wszystko przemawia za tym, że lekarz ma rację.

Jesteś przeziębiony, pogoda sprzyja bakteriom i wirusom.

Guzek na szyi malutki i nie wiem czy jakikolwiek radiolog podjąłby się zrobienia USG.

Poczekaj te 2 tygodnie, wykuruj się przez ten czas a potem zobaczysz co dalej. Przy infekcji stany podgorączkowe są jak najbardziej normalne.

A na brzuchu w którym miejscu masz te guzki?

Jak duże są?

marcin84

07.01.2012 22:58

Odpowiedz

O 23:45, dnia 2012-01-07 Asowa napisał(-a):

O 21:54, dnia 2012-01-07 Marcin84 napisał(-a):

Wszystko przemawia za tym, że lekarz ma rację.

Jesteś przeziębiony, pogoda sprzyja bakteriom i wirusom.

Guzek na szyi malutki i nie wiem czy jakikolwiek radiolog podjąłby się zrobienia USG.

Poczekaj te 2 tygodnie, wykuruj się przez ten czas a potem zobaczysz co dalej. Przy infekcji stany podgorączkowe są jak najbardziej normalne.

A na brzuchu w którym miejscu masz te guzki?

Jak duże są?

najwiekszy ma około 2,5cm mam go juz ze 3 lata,ale zauwazylem ze sie powiekszyl a reszta ok 1,1,5cm ruchome sa pod skora.najbardziej niepokoi mnie ten na szyi,lecz faktycznie jest malutki ze 3,4minimetry.moze za mocno przezywam i faktycznie to od tego przeziebienia.zobacze za 2 tygodnie co mi wyjdzie jak zrobie morfologie i ob.dziekuje wam serdecznie i pozdrawiam was!podniesliscie mnie troche na duchu bo strasznie sie przejelem tym i nie daje mi to spokoju

marcin84

07.01.2012 23:06

Odpowiedz

najwiekszy guzek znajduje sie pod mostkiem na srodku brzucha wyczuwalny jest tylko pod skora a drugi nad lewa nerka,2 na żebrach z jednej i drugiej stroni i obok pępka mam jeden

Asowa

07.01.2012 23:09

Odpowiedz

O 00:06, dnia 2012-01-08 Marcin84 napisał(-a):

najwiekszy guzek znajduje sie pod mostkiem na srodku brzucha wyczuwalny jest tylko pod skora a drugi nad lewa nerka,2 na żebrach z jednej i drugiej stroni i obok pępka mam jeden

Jak bardzo cię martwią te guzki na brzuchu to zrób USG nawet prywatnie.

Ale skoro masz je od 3 lat, to w wypadku choroby nowotworowej dawno coś by się działo poważniejszego, miałbyś objawy chłoniaka, a może i nie byłoby cię już z nami...

Szyją na razie się nie martw, nie dotykaj tych "kuleczek" bo będziesz je podrażniał...

marcin84

07.01.2012 23:11

Odpowiedz

O 00:09, dnia 2012-01-08 Asowa napisał(-a):

O 00:06, dnia 2012-01-08 Marcin84 napisał(-a):

Jak bardzo cię martwią te guzki na brzuchu to zrób USG nawet prywatnie.

Ale skoro masz je od 3 lat, to w wypadku choroby nowotworowej dawno coś by się działo poważniejszego, miałbyś objawy chłoniaka, a może i nie byłoby cię już z nami...

Szyją na razie się nie martw, nie dotykaj tych "kuleczek" bo będziesz je podrażniał...

ok dziekuje.przestane to dotykac bo juz tak mam jak cos znajde to nie idzie sie opanowac zeby tego nie dotknac.dziekuje za pomoc.pozdrowionka!

minimanimo

28.12.2014 22:31

Odpowiedz

Guzek na brzuchu to często objaw przepukliny. Poczytaj o tym: http://leczenie-przepukliny.blogspot.com/2014/12/przepuklina-brzuszna-czym-jest-objawy.html