Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

pytanie

Autor: _on_jeden • 20.12.2011 21:55 • 21 odpowiedzi

_on_jeden_

22.12.2011 21:48

Odpowiedz

O 22:42, dnia 2011-12-22 _on-jeden_ napisał(-a):

O 22:40, dnia 2011-12-22 Tilia napisał(-a):

O 22:10, dnia 2011-12-22 _on_jeden_ napisał(-a):

O 08:36, dnia 2011-12-22 _on_jeden_ napisał(-a):

O 01:30, dnia 2011-12-22 Asowa napisał(-a):

P.s. Czy ktoś z was moze mi powiedziec czy te wspomniane wczesniej wezly i ich wielkosci mieszcza sie w "normach"??

Według niektórych lekarzy węzły patologiczne to takie powyżej 2 cm, a zdaniem innych powyżej 2,5cm.

Twoje są raczej na granicy normy.

Jeśli są faktycznie owalne to jest ok.

Załatw to co masz do załatwienia (dentysta, powtórka USG) i nie nakręcaj się bez potrzeby.

Dzieki za rade. Pytam bo po prostu w tym opisie nie jest do konca czarno na bialym napisane jakie one. Tak sobie mysle, czy nawet jesli ta radiolog zrobila to badanie malo sie do niego przykladajac to nawet jakby one byly polaczone to raczej powinno mimo wszystko to zauwazyc. A moze sie myle???

Bardzo prosze kogos zorientowanego o jakas odpowiedz. Szczerze mowiac to świadomosc, ze moze to byc cos niedobrego nie powoduje u mnie wesolego oczekiwania na swieta. Powiem ze w rejonie podzuchwowym nieraz czuje bol a potem jest cisza. A to badanie jak dla mnie nie daje mi jasnej odpowiedzi a i Pani radiolog tez stanowczo nie powiedziala co mam dalej robic.

My też Ci stanowczo nie powiemy co masz robić.

Ja z wynikiem USG od razu poszłam do lekarza. Oczywiście przywatnie. I Tobie też to mogę poradzić.

Jak się bardzo denerwujesz to idź nawet do onkologa - nie trzeba skierowania.

A jakie mialas wyniki??

W sensie czy podobne do tych ktore ja napisalem??

_on_jeden_

25.12.2011 23:10

Odpowiedz

O 22:48, dnia 2011-12-22 _on_jeden_ napisał(-a):

O 22:42, dnia 2011-12-22 _on-jeden_ napisał(-a):

O 22:40, dnia 2011-12-22 Tilia napisał(-a):

O 22:10, dnia 2011-12-22 _on_jeden_ napisał(-a):

O 08:36, dnia 2011-12-22 _on_jeden_ napisał(-a):

O 01:30, dnia 2011-12-22 Asowa napisał(-a):

P.s. Czy ktoś z was moze mi powiedziec czy te wspomniane wczesniej wezly i ich wielkosci mieszcza sie w "normach"??

Według niektórych lekarzy węzły patologiczne to takie powyżej 2 cm, a zdaniem innych powyżej 2,5cm.

Twoje są raczej na granicy normy.

Jeśli są faktycznie owalne to jest ok.

Załatw to co masz do załatwienia (dentysta, powtórka USG) i nie nakręcaj się bez potrzeby.

Dzieki za rade. Pytam bo po prostu w tym opisie nie jest do konca czarno na bialym napisane jakie one. Tak sobie mysle, czy nawet jesli ta radiolog zrobila to badanie malo sie do niego przykladajac to nawet jakby one byly polaczone to raczej powinno mimo wszystko to zauwazyc. A moze sie myle???

Bardzo prosze kogos zorientowanego o jakas odpowiedz. Szczerze mowiac to świadomosc, ze moze to byc cos niedobrego nie powoduje u mnie wesolego oczekiwania na swieta. Powiem ze w rejonie podzuchwowym nieraz czuje bol a potem jest cisza. A to badanie jak dla mnie nie daje mi jasnej odpowiedzi a i Pani radiolog tez stanowczo nie powiedziala co mam dalej robic.

My też Ci stanowczo nie powiemy co masz robić.

Ja z wynikiem USG od razu poszłam do lekarza. Oczywiście przywatnie. I Tobie też to mogę poradzić.

Jak się bardzo denerwujesz to idź nawet do onkologa - nie trzeba skierowania.

A jakie mialas wyniki??

W sensie czy podobne do tych ktore ja napisalem??

A moze ktos z was mial kiedys podobne wyniki? Jesli tak to jaka byla ich ocena przez specjalistow?