Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Przeszczep
Odpowiedź w wątku: Czy znacie przypadek przeszczepu nie autogenicznego przy ZZ ?
Komentujesz wpis użytkownika
Karkurt
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 19:28, dnia 2006-11-28 Karkurt napisał(-a): > > O 11:11, dnia 2004-07-11 Baldi napisał(-a): > > > 2004-07-11 00:05... Michał napisał(a): > > > przeszcep szpiku allogeniczny. Chodzi mi o praktyke a nie o teorie (czyli konkretne przypadki) > > Teoria jest opisana na stronie (przeszczepow allogenicznych nie stosuje sie ze wzgledu na spore powiklania okolozabiegowe).. osobiscie nie spotkalem sie z jakimikolwiek probami przeszczepow innych niz autologiczne (a przynajmniej w CO-I w Warszawie), aferezy (tzn. PROBY pobrania materialu przeszczepowego z krwi obwodowej) byly powtarzane pacjentom do skutku.. skutek co prawda byl mierny, ale nikomu do glowy nie przychodzilo badac osoby spokrewnione (badz nie) pod katem przeszczepu innego niz autologiczny. > W 2003 roku leczyłem się w IO w Warszawie i po kolejnym nawrocie (po autoprzeszczepie )przebadali mi siostrę pod kątem przeszczepu rodzinnego a znałem jeszcze kilka osób > którym też badali rodzeństwo .
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź