Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Ogólne
Odpowiedź w wątku: kolejne pytania dotyczące sposobów leczenia
Komentujesz wpis użytkownika
georgina z poznania
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 21:30, dnia 2004-07-21 georgina z poznania napisał(-a): > > 2004-07-21 20:34... hunt napisał(a): > (...)Czy wielkosc guzów i ich umiejscowienie (np duzy guz w srodpiersiu)i choroba przebiegająco objawowo (B) ma jakis wpływ na schemat leczenia .Czy to leczenie jest trudniejsze wymaga wiekszej ilosci cykli chemi + radio ? > w moim przypadku (ZZ IVB) umiejscowienie i rozmiary guza (w śródpiersiu, guz wielkości trzeciego płuca) pomimo uzyskania całkowitej remisji po 8 kursach ABVD przeszłam cykl radioterapii,po to, by upewnić się, że żadne komórki nowotworowe tam się nie ostaną. > Przed oceną stopnia zaawansowania choroby lekarka orzekła, że niezależnie od stopnia ZZ i tak czeka mnie 8 ABVD (każda w dwóch częściach),ale tylko pod warunkiem, że chemioterapia poskutkuje.Gdy byłam już w trakcie ABVD okazało się, że mam zajęty szpik i przerzuty do kości - pomimo tego chemia pozostała bez zmian.Potem lekarka przyznała, że w zasadzie można było podać coś innego, co daje lepsze efekty przy IVB. > tyle wiem z autopsji.pozdrawiam.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź