Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Prośba o interpretację USG przed zabiegiem
Komentujesz wpis użytkownika
Aga71
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 11:40, dnia 2011-08-17 Aga71 napisał(-a): > > O 09:44, dnia 2011-08-17 Ultra napisał(-a): > > Cześć;) > > Nie chcę zawracać Wam głowy ale mam pytanie odnośnie moich węzłów, opis USG w pierwszym poście. > > Tylko jeden z tych wszystkich powiększonych jest wyczuwalny poprzez dotyk. Nie dotykam go, bo wyczytałam,że może to powodować powiększanie się. Co kilka dni sprawdzam jednak czy to tam dalej jest i wczoraj zauważyłam, że ten węzeł się zmniejszył.Czy to znaczy, że reszta również? > > Udało mi się przyspieszyć szpital.Miałabym zabieg wycięcia węzła za 1,5 tyg.Do lekarza mogę iść najwcześniej w pt.Czy w tej sytuacji jest możliwe uniknięcie szpitala i tego zabiegu? > > Czy jak się zmienjszają to dobry znak? > > Dziękuję ogromnie! > Na Twoim miejscu nie unikałabym wycięcia węzła do badania. Nie wiem na ile palpacyjnie można wyczuć samemu zmniejszanie się węzłów o rozmiarach opisanych przez ciebie, więc się nie wypowiadam. > Ogólnie zmniejszające się węzły to jak najbardziej dobry znak.:-)
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź