Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: mam badania i chyba oszaleje bo nie weim co teraz/...
Komentujesz wpis użytkownika
marta
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 21:24, dnia 2011-08-01 marta napisał(-a): > > O 23:05, dnia 2011-08-01 mikee80 napisał(-a): > > witam. ja tez sie borykam z wezlami szyjnymi i nadobojczykowymi od listopada 2010. badania krwi ,a robilem ich duzo i niemaja odchylen wsumie od normy. bylem tez u 3 onkologow i mowili tylko niemartwic sie bo nie sa twarde ani nie są jak fasola czy śliwka. kazali obserwowac. ale ostatnio czuje ze doszly mi po lewej stronie obojczyka jakieś jakby miekkie wilekosci ziarna grochu. usg tez kilka robilem i wszedzie pisze ze max do 16cm odczynowe a na jednym usg nawet jest ,co mnie dziwi, napisane że węzły są chypoechogenne odczynowe o normalnych przepływach. rtg klatki i usg j. brzusznej bez odchylen. ogolnie przez tekilka miesiecy czesto mam wrazenie jakby zaczynala mi sie grypa ale sie niezaczyna. mialem tez kilka razy podajże 3razy ,tygodniowe jakies przeziebienia ze lezalem całkiem osłabiony w łózku, jak chile posiedze przy biurku to bolą mnie plecy jeszcze niedawno taknie mialem, lekko mnie skora poswędza od jakiegos roku, i jakis duzy nieznikający pryszcz mi sie pojawil w miedzy czasie na twarzy do usuniecia ponoć ;) ..pewnie napisalem wszystko chaotycznie ale co tam ..chcialem tez odniesc sie do kolezanki co założyła wątek żeby sie tak nie stresowała bo ja tez panikowalem i to strasznie od momentu wyczucia wezła i poczytania co sie z tym wiąże. po jakis 2 miesiacach z wezlami i dziwnym samopoczuciem troche sie uspokoilem (człowiek sie przyzwyczaja) w 3 i 4 miesiacu z węzłami nadal mialem nadizeje ze wezly same sie wchlona ,ze to moze to, moze tamto ,no ale nadal nic. teraz juz sie tak tym nie denerwuje jak wczesniej ze cala rodzine na bacznosc stawialem :) > > ,ale gdzies w glebi jest stres przed najgorszym. i mysle ze napis na usg ze wezły sa o prawidłowej echostrukturze naprawde daje ulge przynajmniej na jakis czas .. > no ja jestem w strasznym stanie psychicznym , przez chwile wierze w słowa radiologa z drugiej strony ten jeden moj węzeł tak mi sie nie podoba ,on ma 16mm x 7 mm ale taki twardy lata i krazy do okoła wiecie ja go od momentu "odnalezienia" mecze po 200 razy dziennie przesuwajac nim co chwile. co za cholerstwo ze mna natrectwo. > wiem ze nie wolno a dalej to robie czlowiek ma 32 lata a nie potrafi sie kontrolowac... to przez ten strach tak przy okazji to chcialm dodac ze wszytkie tu osoby z zz sa tak bohaterskie i podziwiam i zycze samego zdrowia. Gdyby nie to forum to nawet bym nie wiedziala ze powiekszenie wezlow to tak powazna sprawa.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź