Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Do Gizmo

Autor: CzarnaMamba • 29.07.2011 20:08 • 36 odpowiedzi

CzarnaMamba

29.07.2011 20:08

Odpowiedz

Dobry wieczór , dostałam dziś o 20stej tel z Poznania na 2 sierpnia jadę na Peta < to będzie 5 tydzień od ostatniej chemii) czy to dobry termin czy nie za wcześniej, mam troszkę stresa mam nadzieję że nadal będzie wynik jak w połowie ABVD ..POzdrawiam

Nessa

29.07.2011 20:20

Odpowiedz

O 22:08, dnia 2011-07-29 CzarnaMamba napisał(-a):

Dobry wieczór , dostałam dziś o 20stej tel z Poznania na 2 sierpnia jadę na Peta < to będzie 5 tydzień od ostatniej chemii) czy to dobry termin czy nie za wcześniej, mam troszkę stresa mam nadzieję że nadal będzie wynik jak w połowie ABVD ..POzdrawiam

mi powiedzieli, że muszą minąć 4 tygodnie od ostatniej chemii i w takim też terminie zrobili mi peta :)

CzarnaMamba

29.07.2011 20:31

Odpowiedz

Cześć Nessa ..czyli chyba dobry temin :-)najgorsze było to czekanie za tel , a jeszcze póżniej za tymi wynikami się czeka.Jak się czujesz , jesteś w trakcie leczenia czy już po?

Nessa

29.07.2011 20:41

Odpowiedz

O 22:31, dnia 2011-07-29 CzarnaMamba napisał(-a):

Cześć Nessa ..czyli chyba dobry temin :-)najgorsze było to czekanie za tel , a jeszcze póżniej za tymi wynikami się czeka.Jak się czujesz , jesteś w trakcie leczenia czy już po?

No moje wyniki w poniedziałek. Moment zaglądania do koperty uważam osobiście za jeden z gorszych w moim życiu. Czuję się dobrze, oprócz bólu w śródpiersiu, mam nadzieję, że to jakieś pochemiczne reakcje. Jestem po 12 abvd i w środę mam symulację przed radioterapią.

Planuję późne zasłużone wakacje we wrześniu :)

CzarnaMamba

29.07.2011 20:49

Odpowiedz

Będę trzymać kciuki:-) Będzie dobrze...ja miałam 16ABVD ...teraz jadę na tego PEta a potem albo radiot. albo koniec ..Pozdrawiam :-)

Nessa

29.07.2011 20:57

Odpowiedz

O 22:49, dnia 2011-07-29 CzarnaMamba napisał(-a):

Będę trzymać kciuki:-) Będzie dobrze...ja miałam 16ABVD ...teraz jadę na tego PEta a potem albo radiot. albo koniec ..Pozdrawiam :-)

To ja też trzymam kciuki :)

anetka_945

30.07.2011 09:57

Odpowiedz

No moje wyniki w poniedziałek. Moment zaglądania do koperty uważam osobiście za jeden z gorszych w moim życiu. Czuję się dobrze, oprócz bólu w śródpiersiu, mam nadzieję, że to jakieś pochemiczne reakcje. Jestem po 12 abvd i w środę mam symulację przed radioterapią.

Planuję późne zasłużone wakacje we wrześniu :)

Też uważam, że czekanie na kopertę z wynikiem jest bardzo stresujące, pamiętam, że moje wyniki nie przychodziły i nie przychodziły...non stop o tym myślałam, modliłam się żeby była CRM. I jak wyniki przyszły to jeszcze mnie w domu nie było więc moment otwierania koperty mnie ominął, zrobiła to za mnie mama :) i dobrze bo obyło się bez paniki, na szczęście wynik był taki o jaki się modliłam: całkowita odpowiedź metaboliczna (czyt: całkowita remisja) czego Wam też życzę :) no i nie obyło się bez łez szczęścia i świętowania :))

CzarnaMamba

30.07.2011 11:08

Odpowiedz

Ja pamiętam jak miałam 1 raz Peta w połowie wlewu abvd,najgorsze było to czekanie za tymi wynikami,przyszły dokładnie w Walentynki:-)Wniosek :Całkowita Odpowiedź Metaboliczna i nie wiedziałam co to oznacza aż teraz(Gizmo) mi wyjaśniła , bo lekarze nic mi nie mówili tylko uśmiechali się :-/.... Teraz ja ponownie będę czekać za Kopertą..(już to przeżywam )...Pozdrawiam Wszystkich i miłego weekendu życzę..

anetka_945

30.07.2011 12:22

Odpowiedz

O 13:08, dnia 2011-07-30 CzarnaMamba napisał(-a):

Ja pamiętam jak miałam 1 raz Peta w połowie wlewu abvd,najgorsze było to czekanie za tymi wynikami,przyszły dokładnie w Walentynki:-)Wniosek :Całkowita Odpowiedź Metaboliczna i nie wiedziałam co to oznacza aż teraz(Gizmo) mi wyjaśniła , bo lekarze nic mi nie mówili tylko uśmiechali się :-/.... Teraz ja ponownie będę czekać za Kopertą..(już to przeżywam )...Pozdrawiam Wszystkich i miłego weekendu życzę..

Ja wiedziałam że wynik jest dobry, ale dla pewności szybko do google zajrzałam (uspokoić się chciałam) a potem radosna zadzwoniłam do mojej Pani Doktor. :) też była happy :)

Gizmo

30.07.2011 18:41

Odpowiedz
hej:) no zanim się zorientowałam to już tyle osób Ci odpisało:) ja miałam około 4 tyg od zakończeni leczenia PET-a i było oki. Świeciły tylko lekko kości, ale w pracowni mówili, że to się może zdarzyć po takim okresie od ostatniej chemii więc na wszelki wypadek uspakajam:) oczywiście też życzę Ci całkowitej remisji:) Pozdrawiam i czekam na wieści:)

P.S. na wyniki nie czeka się zbyt długo. Jak ładnie poprosisz to może w dwa dni opiszą (no chyba, że rzeczywiście będą mieli dużo pacjentów):)

Nessa

01.08.2011 11:17

Odpowiedz

u mnie całkowita odpowiedź metaboliczna kurde hahaha :D

CzarnaMamba

01.08.2011 17:10

Odpowiedz

Nessa gratuluję !!ciesze się trzymałam mocno kciuki!:-) ja Jutro jadę na Peta ...Pozdrawiam!Buźka

anetka_945

01.08.2011 18:05

Odpowiedz

O 13:17, dnia 2011-08-01 Nessa napisał(-a):

u mnie całkowita odpowiedź metaboliczna kurde hahaha :D

Gratulacje!!! Bardzo się cieszę!!!!

Gizmo

01.08.2011 18:49

Odpowiedz

Gratuluje:) świetna wiadomość. Czarna Mamba trzymamy kciuki:) Buzka

CzarnaMamba

02.08.2011 18:56

Odpowiedz

Witajcie dziewczyny! No jestem już po Pecie, mam czekać do 10 dni za wynikami gdyż jest dużo osób w kolejce :-)..Samo badanie było ok.. ale to co usłyszałam od lekarza wpadłam w panikę powiedział że przy końcowym Pecie może zmienić się nawet stopień zaawansowania i typ:-/i że te moje bóle kości na plecach i kręgosłup może być wynikiem uszkodzenia szpiku kostnego lub Zz na kościach... miał ktoś z Was tak?Proszę odpowiedź ...Pozdrawiam!

Nessa

02.08.2011 19:04

Odpowiedz

ale baran...No w Pecie zawsze przecież nie wiemy na co czekamy. Taki mądrala z niego bo pewnie chemii nie miał i farmazony książkowe wygaduje. Leczenie jest ciężkie i jasna sprawa, że nie wiemy co w nas spustoszy, ale przecież nie można zakładać najgorszego do cholery. Po tym forum widać na szczęście, że może być dobrze. Tego się trzymaj. Czekaj ładnie na wyniki, dopóki ich nie dostaniesz nie zamartwiaj się, bo Twoje zamartwianie na nic się nie zda. Ładna pogoda się robi, trzeba korzystać :) a takich lekarzy oby jak najmniej

CzarnaMamba

17.08.2011 09:11

Odpowiedz

Witam wszystkich - mija 2 tyg od Peta..mam mieć dziś wyniki(pocztą) aż się boję otwierać koperty!Napiszę później jakie wnioski...:-(

CzarnaMamba

17.08.2011 12:06

Odpowiedz

Witam przed chwilą przyszły wyniki z drżącymi rękami otworzyłam kopertę Wniosek: Całkowita Odpowiedź Metaboliczna co dalej to nie wiem bo jadę do mojej lekarki to potwierdzić czy to Remisja??no i zmienił się stopień miałam IIIB NS2 a teraz IVB NS nie wiem czy to dobrze:-( Pozdrawiam..

Gizmo

17.08.2011 16:01

Odpowiedz

Nie rozumiem jak to zmienił Ci się stopień???? kto Cię o tym poinformował? IVB to gorzej niż IIIB ale nie o to chodzi - jeśli PET pokazuje to, co napisałaś to na pewno w trakcie leczenia się nie pogorszyło. Całkowita odpowiedź metaboliczna oznacza oczywiście remisję więc jest cudnie!!! gratulacje:)

CzarnaMamba

17.08.2011 16:11

Odpowiedz

IIIB miałam od samego początku leczenia nawet na 1-Pecie w lutym 2011 , teraz po 8ABVD wniosek:Całkowita Odpowiedź Metaboliczna , a na górze zmienili stopień bo na kręgach(kręgosłup)miałam Zz (??)-Obecnie w stadium remisji metabolicznej ..a Co do Radioterapii mam jechać za 3 tyg do Poznania na konsultacje bo pachowy został nieaktywny ale 22mm i mam sie dowiedzieć czy go ruszać czy zostawić..