Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Ogólne
Odpowiedź w wątku: chłoniak nieziarniczy z dużych komórek typu B, III stopień
Komentujesz wpis użytkownika
Asowa
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 10:47, dnia 2011-06-16 Asowa napisał(-a): > > O 21:00, dnia 2011-06-15 Minia napisał(-a): > > Witajcie.... > > Co by dużo nie mówić, też zachorowalam na w/w nowotwór...Leczę się od marca tego roku w CO w Gliwicach i z całą pewnością mogę polecic tę klinikę...Obsługa, lekarze, itp. są rewelacyjni, ale co najważniejsze - skuteczni... > Dobrze, że jesteś zadowolona z lekarzy,to dużo znaczy dla pacjenta.. > >jednak martwi mnie inna inszość..jestem po V chemii, guz wyjściowy miał wymiary 14x10x6, teraz ma 11x7x6...nie wiem, czy to duży postęp, ale lekarze są uradowani...tylko ja nie do końca..okazało się, że nie skończy się na 5 chemiach, tylko na 8, potem radioterapia... > Jakim schematem cię leczą? > Ja dostałam 6 kursów RCHOP. > Rok temu w marcu badania potwierdziły remisję. > Jeśli masz zaufanie do tych lekarzy to tego się trzymaj, będzie dobrze;) > >trepanobiopsja wykazała, iż szpik jest czysty:-))) > To powód do radości:) > > Jak czytałam te wszystkie komentarze, to trochę się przeraziłam, że ta choroba może powrócić!!!!! Lekarze chcą mnie wyleczyc "do końca", ale ostatnio powiedzieli, że z racji tego, iż guz był tak duży, nie da się go wyeliminować do zera. Czy to oznacza, że w przyszłości mogę spodziewać się nawrotu? Dodam, że mam guza o dużej złośliwości.... > Chłoniak to choroba przewlekła i nie da się powiedzieć czy wróci czy nie. > Trzeba mieć taką świadomość ale bez sensu ciągle o tym myśleć i na tym skupiać swoje myśli.. > > Genaralnie nie poddaję się, uśmiecham się do ludzi, cieszę się wszystkim i tryskam optyzmizmem - czego i WAM życzę, ale nie ukrywam, że LOLA nie da się cały czas trzymać na twarzy i stąd moje obawy... > > Proszę o kilka słów...bedę wdzięczna > I tak trzymaj ;) > Nie raz będziesz wpadała w panikę po zakończonym leczeniu ale to normalka;) > Głowa do góry i skup się na tym, żeby osiągnąć remisję a potem będzie z górki;) > > Monia
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź