Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: chcę tylko napisać co mnie trapi, nie mam głupich pytań
Komentujesz wpis użytkownika
Piatka
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 21:31, dnia 2011-05-07 Piatka napisał(-a): > Wróciłam. Badania wyszły dobrze. Ogólnie lekarz powiedział, że 20 lat robi badania usg i to nie tylko węzłów, ale i żył szyjnych czy tarczycy, więc w tych rejonach się często "porusza" i że nie mam się czego obawiać, bo on widział ludzi z ziarnicą i chłoniakami i moje węzły są ok. Zdziwił się, że lekarka wymacała mi węzeł nadobojczykowy bo on nic nie znalazł ani palcami ani aparatem usg, wg niego jest tam wszystko ok. Powiększone mam węzły oba w kątach żuchwy, ale po 1. on stwierdził, że to częste bo te węzły są podatne na infekcje i zapalenia i mogą już nigdy się nie "cofnąć", tym nie trzeba się przejmować, a po 2. z tego co wyczytałam na forum to węzłów podżuchwowych nie kojarzymy z zz (czy podżuchwowe i w kątach to dwie inne sprawy??). > Cytuję mój wynik: > W okolicach kątów żuchwy widoczne są dosyć duże węzły chłonne - największy o wymiarach ok 18x7 mm po lewej stronie (po prawej największy o wymiarach ok 15x7 mm)- sonograficznie bez cech podejrzanych - owalne, z hiperechogenicznymi wnękami - odczynowe ? Poza tym na szyi i w okolicach nadobojczykowych nie stwierdza się obecności węzłów chłonnyc o nieprawidłowej echostrukturze." > lekarz stwierdził, że węzły jak nie są odczynowe to mogły mi się zwłóknić i już takie zostaną.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź