Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Ogólne
Odpowiedź w wątku: Jak pomóc w stanie załamania psychicznego chorego na ziarnicę?
Komentujesz wpis użytkownika
Miki
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 09:13, dnia 2004-09-08 Miki napisał(-a): > > 2004-09-07 23:22... Kasia napisał(a): > >> Wydaje mi się, że twojej siostrze mogłaby pomóc rozmowa z psychologiem, wiem, że nie jest łatwo udać się po pomoc do kogoś takiego, ja również miałam dużo oporów, ale uwierz to pomaga, może nie zrozumieć samą chorobe, ale nauczyć się z nią żyć i nie poddawać się, kiedy dowiadujemy się, że jesteśmy chorzy to jest szok, szczególnie jeżeli nigdy się nie miało problemów ze zdrowiem, ale trzeba wierzyć w to, że można wyzdrowieć i sobie pomóc w tym. Wiem, że to nie jest takie proste, ja chociaż jestem już po leczeniu nadal boję się, że to wróci, ale nic mi nie da zadręczanie się, muszę myśleć, że będzie wszystko dobrze i cieszyć się z dnia dzisiejszego. Wydaje mi się, że twoja siostra również sobie z tym poradzi, tylko musicie dać jej trochę czasu. Sama utrata włosów dla młodej osoby graniczy z końcem świata, ja mam 23 lata i kiedy wypadły mi włosy wydawało mi się, że już się nie dźwignę, załamałam się kompletnie, ale to minęło, dzisiaj włosy już mi odrastają, a tamte przeżycia są już tylko wspomnieniem. Musicie ją mocno wspierać i podtrzymywać ją na duchu, musi sama zrozumieć, że może wyzdrowieć i o to walczyć, aby sobie pomóc, bo to podejście jest takie ważne. > > Jeżeli tylko miałaby ochotę z kimś pogadać to niech się do mnie odezwie, dobrze jest z kimś porozmawiać kto już to przeszedł. > > Podaję mój numer gg: 3014825 > Droga Kasiu, > Bardzo dziękuję za dobre rady. Przekażę siostrze twój numer gg. > Myślę, że ona się do Ciebie wcześniej czy później odezwie. Ma na imię Angielka. > Nie wiem jednak czy mówić jej o tej stronie wielkiej stopy. Z jednej strony jest ona budująca i zawiera dużo cennych informacji o tej chorobie, ale z drugiej może trochę przytłaczać. Jak myślisz mówić jej o tej stronie? > Miki
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź