Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Ogólne
Odpowiedź w wątku: Jak pomóc w stanie załamania psychicznego chorego na ziarnicę?
Komentujesz wpis użytkownika
Kasia
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 21:22, dnia 2004-09-07 Kasia napisał(-a): > > 2004-09-07 15:26... Miki napisał(a): > > Moi Drodzy, > > Nie wiem jak zacząć, otóż moja siostra jest chora, zdiagnozowano tą chorobę na początku lipca. Jako IV stopień choroby,są liczne przerzuty. Obecnie jest po drugiej chemii. Jej stan psychiczny był całkiem dobry, lecz załamał się. odmawia jedzenia, nie chce nikogo bliskiego widzieć ani rozmawiać. Jest bardzo nerwowa, nie wiemy jak do niej dotrzeć, aby jej pomóc. > > Proszę pomóżcie, podpowiedzcie co mamy robić jak postępować. > > Będę wdzięczna za wszelkie rady. > > Gorąco pozdrawiam, > > Miki > Wydaje mi się, że twojej siostrze mogłaby pomóc rozmowa z psychologiem, wiem, że nie jest łatwo udać się po pomoc do kogoś takiego, ja również miałam dużo oporów, ale uwierz to pomaga, może nie zrozumieć samą chorobe, ale nauczyć się z nią żyć i nie poddawać się, kiedy dowiadujemy się, że jesteśmy chorzy to jest szok, szczególnie jeżeli nigdy się nie miało problemów ze zdrowiem, ale trzeba wierzyć w to, że można wyzdrowieć i sobie pomóc w tym. Wiem, że to nie jest takie proste, ja chociaż jestem już po leczeniu nadal boję się, że to wróci, ale nic mi nie da zadręczanie się, muszę myśleć, że będzie wszystko dobrze i cieszyć się z dnia dzisiejszego. Wydaje mi się, że twoja siostra również sobie z tym poradzi, tylko musicie dać jej trochę czasu. Sama utrata włosów dla młodej osoby graniczy z końcem świata, ja mam 23 lata i kiedy wypadły mi włosy wydawało mi się, że już się nie dźwignę, załamałam się kompletnie, ale to minęło, dzisiaj włosy już mi odrastają, a tamte przeżycia są już tylko wspomnieniem. Musicie ją mocno wspierać i podtrzymywać ją na duchu, musi sama zrozumieć, że może wyzdrowieć i o to walczyć, aby sobie pomóc, bo to podejście jest takie ważne. > Jeżeli tylko miałaby ochotę z kimś pogadać to niech się do mnie odezwie, dobrze jest z kimś porozmawiać kto już to przeszedł. > Podaję mój numer gg: 3014825
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź