Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: interpretacja wynikow przed biopsja
Komentujesz wpis użytkownika
drodor
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 20:54, dnia 2011-05-03 drodor napisał(-a): > > O 11:54, dnia 2011-05-03 annie napisał(-a): > > Witam, > > z wezlami walcze juz jakis czas. Pewnie wszystko szlo by nieco szybciej, gdybym udala sie do konkteretnego lekarza, ktorego poki co nie znalazlam. Tak wiec szlajam sie tu i tam. |wiadomo, ze cos jest nie tak, ale nie wiadomo co. > > > > W badaniu usg stwierdzono, ze mam na szyi liczne powiekszone wezly chlonne (najwieksze do 20mm), niejednorodne i hypoechogenne. > > > > rtg klatki piersiowej - ok > > > > OB - 80 > > Leukocyty - 14,3 > > LYM% - 14,5% > > MXD% - 1,3% > > NEU% - 84,2% > > Hemoglobina - 11 > > Hematokryt% - 32,9% > > Erytrocyty - 4,02 > > MCV - 81,8 > > MCH - 26,9 > > MCHC - 32,8 > > Bialko c-reaktywne - 84,06 > > ASO - 166 > > Triglicerydy - 126 > > HDL - 43,5 > > mam skierowanie na biopsje wezla, ale termin dopiero w czerwcu, dlatego moze moglabym jeszcze cos sprawdzic, a moze wszystko juz przesadzone... > > pomozcie > Moim zdaniem nie powinno się tracić czasu . Jeśli finansowo jesteś wydolna , przyśpiesz co się da. Można jeszcze zrobić USG jamy brzusznej. Jak wygląda śledziona i wątroba oraz węzły okołoaortalne.To też nie jest majątek. Najlepsza byłaby tomografia komputerowa, ale to już koszt ok. 500-800zł. Jeśli chodzi o biopsję, to miarodajne będzie na pewno pobranie węzła w całości wraz z torebką, a nie biopsja cienkoigłowa. Najważniejsze jest jak najszybsze postawienie diagnozy. Życzę zdrowia i pozdrawiam.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź