Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Poalkoholowe bóle szyi + morfologia

Autor: Gad • 07.02.2011 13:23 • 16 odpowiedzi

Gad

07.02.2011 13:23

Odpowiedz
Witam. Jestem po wizycie u internisty i czekam na wizytę do laryngologa. Obawiam się, że mogę być chory na ziarnice. Najbardziej niepokojącym objawem jest ból węzłów chłonnych na drugi dzień po wypiciu alkoholu. Węzły przez cały dzień są jakby opuchnięte, czuję to nawet jak je dotykam. Od ok. 5 lat posiadam powiększone węzły chłonne. Przy pierwszeć wizycie u laryngologa, po USG, dostałem leki na infekcje. Po drugiej rade żeby nie pić alkoholu. Obecny internista zaniepokoił się moimi objawami i wysłał na morfologie i do laryngologa. Prosiłbym o interetacje moich wyników:
OB 1
WBC 4,3 [4-10]
RBC 5,46 [4-5,7]
Wartości niepokojące:
PLT 127 [150-450]
MXD% 17,3% [1,7-9,3]
NEUT% 37% [42,2-75,2]
MXD# 0,7 [0,1-0,6]
MPV 11,3 [7,8-11]
Wiem, że na podstawie nie można niczego potwierdzić, ale narazie pozostało mi czekanie na wiyzte u laryngologa. Za opinie serdecznie dziękuje.

Aga71

07.02.2011 15:03

Odpowiedz

O 14:23, dnia 2011-02-07 Gad napisał(-a):

Witam. Jestem po wizycie u internisty i czekam na wizytę do laryngologa. Obawiam się, że mogę być chory na ziarnice. Najbardziej niepokojącym objawem jest ból węzłów chłonnych na drugi dzień po wypiciu alkoholu. Węzły przez cały dzień są jakby opuchnięte, czuję to nawet jak je dotykam. Od ok. 5 lat posiadam powiększone węzły chłonne. Przy pierwszeć wizycie u laryngologa, po USG, dostałem leki na infekcje. Po drugiej rade żeby nie pić alkoholu. Obecny internista zaniepokoił się moimi objawami i wysłał na morfologie i do laryngologa. Prosiłbym o interetacje moich wyników:

OB 1

WBC 4,3 [4-10]

RBC 5,46 [4-5,7]

Wartości niepokojące:

PLT 127 [150-450]

MXD% 17,3% [1,7-9,3]

NEUT% 37% [42,2-75,2]

MXD# 0,7 [0,1-0,6]

MPV 11,3 [7,8-11]

Wiem, że na podstawie nie można niczego potwierdzić, ale narazie pozostało mi czekanie na wiyzte u laryngologa. Za opinie serdecznie dziękuje.

Odniosę się do bólu węzłów po wypiciu alkoholu. Mnie bolały węzły już w trakcie picia alkoholu, najbardziej reagowały na piwko:D:D:D. Dzień po wypiciu nie miałam objawów, nawet kaca ;-)- nie było po czym, bo nie byłam w stanie wypić nawet 1 piwka.

Polecam wizytę u hematologa.

Gad

07.02.2011 21:39

Odpowiedz

O 16:03, dnia 2011-02-07 Aga71 napisał(-a):

OB 1

WBC 4,3 [4-10]

RBC 5,46 [4-5,7]

Wartości niepokojące:

PLT 127 [150-450]

MXD% 17,3% [1,7-9,3]

NEUT% 37% [42,2-75,2]

MXD# 0,7 [0,1-0,6]

MPV 11,3 [7,8-11]

Odniosę się do bólu węzłów po wypiciu alkoholu. Mnie bolały węzły już w trakcie picia alkoholu, najbardziej reagowały na piwko:D:D:D. Dzień po wypiciu nie miałam objawów, nawet kaca ;-)- nie było po czym, bo nie byłam w stanie wypić nawet 1 piwka.

Dziękuję bardzo za opinie. Trochę mnie uspokoiłaś :). Ja mogę dużo wypić, jednak na drugi dzień czuję się jakby moje węzły miały eksplodować... Mógłby się ktoś wypowiedzieć co do morfologii, a także opinie o bólu poalkoholowym będą mile widzane.

hera

10.02.2011 07:39

Odpowiedz

O 22:39, dnia 2011-02-07 Gad napisał(-a):

OB 1

WBC 4,3 [4-10]

RBC 5,46 [4-5,7]

Wartości niepokojące:

PLT 127 [150-450]

MXD% 17,3% [1,7-9,3]

NEUT% 37% [42,2-75,2]

MXD# 0,7 [0,1-0,6]

MPV 11,3 [7,8-11]

Dziękuję bardzo za opinie. Trochę mnie uspokoiłaś :). Ja mogę dużo wypić, jednak na drugi dzień czuję się jakby moje węzły miały eksplodować... Mógłby się ktoś wypowiedzieć co do morfologii, a także opinie o bólu poalkoholowym będą mile widzane.

...Ja cię nie rozumiem!!! To przestań pić to świństwo!! A może zacznij leczyć najpierw alkoholizm, skoro nie możesz zrezygnować z picia nawet w obliczu różnych dolegliwości. Życzę dobrego wyboru:)

Gad

10.02.2011 12:23

Odpowiedz

O 08:39, dnia 2011-02-10 hera napisał(-a):

O 22:39, dnia 2011-02-07 Gad napisał(-a):

OB 1

WBC 4,3 [4-10]

RBC 5,46 [4-5,7]

Wartości niepokojące:

PLT 127 [150-450]

MXD% 17,3% [1,7-9,3]

NEUT% 37% [42,2-75,2]

MXD# 0,7 [0,1-0,6]

MPV 11,3 [7,8-11]

...Ja cię nie rozumiem!!! To przestań pić to świństwo!! A może zacznij leczyć najpierw alkoholizm, skoro nie możesz zrezygnować z picia nawet w obliczu różnych dolegliwości. Życzę dobrego wyboru:)

Ja piję alkohol bardzo okazjonalnie i nie stanowi on dla mnie żadnego problemu. Martwi mnie tylko, że może to być objaw ziarnicy.

Asowa

10.02.2011 13:40

Odpowiedz

Ja piję alkohol bardzo okazjonalnie i nie stanowi on dla mnie żadnego problemu. Martwi mnie tylko, że może to być objaw ziarnicy.

W którym miejscu masz te powiększone węzły i jak duże są?

Masz jakieś inne objawy czy tylko te poalkoholowe?

Gad

10.02.2011 20:30

Odpowiedz

O 14:40, dnia 2011-02-10 Asowa napisał(-a):

W którym miejscu masz te powiększone węzły i jak duże są?

Masz jakieś inne objawy czy tylko te poalkoholowe?

Znajdują się one na szyi, tak bardziej podżuchwowe. Na USG czekam więc narazie nie mogę określić ich wielkości, ale są powiększone cały czas. Po alkoholu tylko bolą. Czasem pocę się w nocy, ale to jest taki objaw niepewny,gdyż dużo ludzi podobno tak ma.

Asowa

11.02.2011 08:18

Odpowiedz

Znajdują się one na szyi, tak bardziej podżuchwowe. Na USG czekam więc narazie nie mogę określić ich wielkości, ale są powiększone cały czas.

Ale możesz powiedzieć czy są wielkości np fasoli czy śliwki...

Po alkoholu tylko bolą. Czasem pocę się w nocy, ale to jest taki objaw niepewny,gdyż dużo ludzi podobno tak ma.

Sporo ludzi się poci w nocy, szczególnie w sezonie grzewczym :)

Nie masz problemów z zębami?

I masz pewność, że to węzły chłonne a nie ślinianki?

Gad

11.02.2011 12:15

Odpowiedz

Ale możesz powiedzieć czy są wielkości np fasoli czy śliwki...

Są wielkości tak mniej więcej trochę mniejsze od śliwki.

Nie masz problemów z zębami?

I masz pewność, że to węzły chłonne a nie ślinianki?

Nie mam problemów z zębami. Są w bardzo dobrym stanie :)

I wątpię, że to ślinianki, tak sądzę przynajmniej.

Saiuki

02.06.2011 07:44

Odpowiedz
Hej
Miesiąc temu miałem wysoką gorączkę i od tego wszystko się zaczęło...
W ten sam dzień po prawej stronie szyi wyskoczył mi powiększony węzeł chłonny..
Tydzień później byłem na badaniach krwi...
Wyniki miałem dobre jedyne co było złe to OB 21, CRP 6,0m, Czerwone krwinki o 4 setne podwyższone, badania nie uspokoiły mnie.
Proszę o odpowiedź mam 17 lat
Pozdrawiam

Asowa

02.06.2011 08:30

Odpowiedz

O 09:44, dnia 2011-06-02 Saiuki napisał(-a):

Hej

Miesiąc temu miałem wysoką gorączkę i od tego wszystko się zaczęło...

W ten sam dzień po prawej stronie szyi wyskoczył mi powiększony węzeł chłonny..

Tydzień później byłem na badaniach krwi...

Wyniki miałem dobre jedyne co było złe to OB 21, CRP 6,0m, Czerwone krwinki o 4 setne podwyższone, badania nie uspokoiły mnie.

Proszę o odpowiedź mam 17 lat

Pozdrawiam

Węzły są bardzo wrażliwe i reagują na infekcje w organizmie.

Wyniki badań mogły być zmienione w wyniku jakiejś infekcji...

Jak duży jest ten węzeł, twardy, miękki?

Saiuki

02.06.2011 13:03

Odpowiedz

Nie wiem jak mam to opisać czasami jest miękki i wtedy maleje, a jak jest duży to twardy, dodam jeszcze, że jest ruchomy.

Mam strasznie słabą psychikę nie wiem co to może być...

Saiuki

03.06.2011 08:35

Odpowiedz

O 15:03, dnia 2011-06-02 Saiuki napisał(-a):

Nie wiem jak mam to opisać czasami jest miękki i wtedy maleje, a jak jest duży to twardy, dodam jeszcze, że jest ruchomy.

Dodam jeszcze, że mam 3 zepsute zęby, czuje się osłabiony i słaby, mój węzeł ma ok 1,5 cm. Czy zęby mogą powodować osłabienie i słabą temperaturę??

Proszę o odpowiedź...

Asowa

03.06.2011 09:01

Odpowiedz

Dodam jeszcze, że mam 3 zepsute zęby, czuje się osłabiony i słaby, mój węzeł ma ok 1,5 cm. Czy zęby mogą powodować osłabienie i słabą temperaturę??

Proszę o odpowiedź...

Próchnica jest chorobą bakteryjną więc może mieć wpływ na osłabienie organizmu, w zepsutych zębach może się rozwijać stan zapalny stąd może być podwyższone OB i stan podgorączkowy.

A tym bardziej od tego mogą się powiększać węzły chłonne.

Zamiast się nakręcać bez potrzeby zrób porządek z zębami i daj czas węzłom coby doszły do siebie;)

Saiuki

03.06.2011 09:25

Odpowiedz

O 11:01, dnia 2011-06-03 Asowa napisał(-a):

Proszę o odpowiedź...

Próchnica jest chorobą bakteryjną więc może mieć wpływ na osłabienie organizmu, w zepsutych zębach może się rozwijać stan zapalny stąd może być podwyższone OB i stan podgorączkowy.

A tym bardziej od tego mogą się powiększać węzły chłonne.

Zamiast się nakręcać bez potrzeby zrób porządek z zębami i daj czas węzłom coby doszły do siebie;)

Dziękuje troszkę się uspokoiłem, tak nakręcam się właśnie i tak w kółko, nie ma dnia, żebym o tym nie myślał, oczywiscie mam już umówioną wizytę u dentysty, ale niech mi ktoś powie jeszcze jedno, czy rozmaz krwi może wykryć raka z góry pozdrawiam...

Asowa

03.06.2011 14:54

Odpowiedz

Dziękuje troszkę się uspokoiłem, tak nakręcam się właśnie i tak w kółko, nie ma dnia, żebym o tym nie myślał, oczywiscie mam już umówioną wizytę u dentysty, ale niech mi ktoś powie jeszcze jedno, czy rozmaz krwi może wykryć raka z góry pozdrawiam...

Z góry czyli jak???

Jak coś dzieje w organizmie to wtedy mogą się zmieniać wyniki krwi.

Saiuki

06.06.2011 10:51

Odpowiedz

O 16:54, dnia 2011-06-03 Asowa napisał(-a):

Z góry czyli jak???

Jak coś dzieje w organizmie to wtedy mogą się zmieniać wyniki krwi.

Hej jeszcze raz ja, coś złego dziejde się chyba ze mną, dziwnie mi sie robi w głowie tak gorąco, nie mogę spać po nocach, moja mama ma nerwice lękową i może to jest to, mam nadzieję...

Węzeł chłonny nie maleje i wydaje mi się, że wyczuwam także inne... Malutkie, oby to tylko byłhy moje przypuszczenia ;p

Pozdrawiam

Wypowiedzcie się...