Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Ogólne
Odpowiedź w wątku: skóra nie odzyskuje swojego kolorytu...
Komentujesz wpis użytkownika
joanna wierzbińska
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 16:30, dnia 2010-11-02 joanna wierzbińska napisał(-a): > > O 08:45, dnia 2010-11-01 joanna wierzbińska napisał(-a): > > > O 21:33, dnia 2010-10-31 andziula napisał(-a): > > > > O 20:44, dnia 2010-10-30 monika26x napisał(-a): > > > > Witam ja mam takie "odbite palce" - przebarwienia brązowe nad piersiami i na ramieniu od zakończenia leczenia czyli 17 miesięcy i tak już zostanie, to taka nasza pamiątka po leczeniu. To nic groźnego, to poprostu przebarwienie po bleomecynie. Po tym leku skóra robi się bardzo wrażliwa i mocniejsze naciśnięcie dłonią pozostawia ślad - oczywiście w trakcie leczenia, potem to przechodzi.Więc nie ma czym się martwić. Pozdrawiam. > > > > > > Ja mam to samo, plamy pojawiły się jakieś 2 lata temu, przy podaniu bleomycyny skóra zaczeła mnie swędzieć więc się drapałam i zostały paly do dzisiaj (nikt mi nie powiedział że tak może być, żeby nie drapać się, później doszkoliłam się i już to wiedziałam, starałam się nie drapać). > > > Gdzieś na forum czytałam że niektórzy maja już od paru ładnych lat takie przebarwienia i wcale nie znikają, u mnie też nie nawet nie przybledły. > > > Pozdrawiam > > > > andziula to chyba jednak nie to, pamiętam że ta lekarka jakos to nazwała, tylko właśnie nie pamiętam jak. > byłam dzisiaj na wizycie i zapytałam lekarkę o to, to się nazywa dermografizm.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź