Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Ciążą i podejrzeniem chłoniaka ziarniczego
Komentujesz wpis użytkownika
joanna wierzbińska
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 22:08, dnia 2010-09-28 joanna wierzbińska napisał(-a): > > Witam, > > na kolejnej wizycie w Gliwicach zrobiono USG i dostałam opis o treści: > > Po stronie lewej szyi w okolicach kąta żuchwy widoczne dwa ściśle przylegające do siebie węzły chłonne o wspólnych wymiarach 22x9mm, w jednym widoczna słabo zarysowana wnęka, obydwa ze znacznie pogrubiałą warstwa korową. > > Po stronie prawej szyi w grupie IIA przechodzące na grupę III widoczny konglomerat powiększonych węzłów chłonnych o niejednorodnym echu, bez widocznych wnęk , największy z węzłów o wymiarach 38x16mm, drugi w kolejności 37x17mm. Poza tym kilka obecnych węzłów o podobnej morfologii pozostające w ścisłym położeniu z poprzednimi węzłami. > > > > Jutro jadę na biopsję cienko igłową, czytałam, że może być omylna, może ze względu na ciąże na razie nie chcą pobierać wycinka. > > > > Może ktoś może zinterpretować treść z USG, albo powód BCI. > > Z góry dziękuje. > > > > Ewa > niestety, Twój opis z usg nie sugeruje niczego dobrego:(
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź