Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Ciążą i podejrzeniem chłoniaka ziarniczego
Komentujesz wpis użytkownika
Amii
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 23:42, dnia 2010-09-17 Amii napisał(-a): > > O 01:35, dnia 2010-09-18 Amii napisał(-a): > > Leżałam na oddziale z dziewczyną, która będąc w ciąży przyjmowała chemię na ZZ. Dziś jest szczęśliwą mamą małego Mareczka! ABVD jest schematem najbezpieczniejszym dla kobiet ciężarnych. Część ciężarnych leczy się po rozwiązaniu. Bądź dobrej myśli, ciesz się dzieckiem i nie myśl o strachu. Strach towarzyszy nam ludziom przez całe życie, choroby to nie koniec świata. Są choroby, które są trudniejsze od ziarnicy - HCV, AIDS, białaczka limfoblastyczna, zakażenie ebola czy mononukleoza zakaźna! > > To, jak podejdziesz do problemu swojej choroby jest bardzo ważne - jeśli zdominuje cię strach, nic dobrego ci nie przyniesie. Będziesz żyć dla dziecka, więc nawet jeśli trzeba będzie znieść kroplówki i biopsje, zrobisz to i odnajdziesz w sobie siłę wystarczającą do pokonania choroby. Pozdrawiam :) > Sprostowanko - miało być: ABVD jest najbezpieczniejsze dla młodych mam, w sensie - wkrótce po porodzie. ;)
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź