Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Ogólne
Odpowiedź w wątku: błędna diagnoza? proszę o pomoc!
Komentujesz wpis użytkownika
joanna wierzbińska
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 20:52, dnia 2010-08-29 joanna wierzbińska napisał(-a): > no więc tak. ja cały czas przed zabiegiem( wycięcia węzłów) myślałam że wytną mi któryś z tych podżuchwowych właśnie( cieszyłam się z tego bo one mi przeszkadzają, prawy najbardziej). na dosłownie 10 min przed zabiegiem dowiedziałam się że do wycięcia przeznaczone są te nadobojczykowe. podczas badania usg na 5 min przez zabiegiem mialam robione jeszcze jedno usg tych powiększonych węzłów- opisu tego usg w wypisie ze szpitala nie ma. co do samego usg to lekarz mi je robiący powiedział,że on nie uważa żeby ten nadobojczykowy był powiększony. z usg tych przyżuchwowych dowiedziałam się że ten prawy ma 6cm i jest pół milimetra(!!) od nerwu twarzowego- ale wg lekarza robiącego usg to on nie wygląda na ziarnicowy- nie pamiętam dokładnie ale mówił coś o zatoce tłuszczowej. natomiast ten pierwszy węzeł- lewy- podchodził mu pod" ewidentnie ziarnicowy", lekarz wspomniał o hipoechogeniczności. Przepraszam Was że piszę tak niedokładnie ale byłam pod wpływem " głupiego jasia" i wszystko docierało jakby w zwolnionym tempie.. > od zawsze mam problemy z migdałami, są o wiele za duże ale szczerze mówiąc to ani przez nie nie choruję ani nie mam żadnych problemów, oczywiście byłam na wizycie u laryngologa, miałam robiony wymaz z gardła ale jak zwykle" flory patogennej nie wychodowano", czyli wszystko ok. > dentystka takze wykluczyła aby powodem tak dużych węzłów były zęby. > Byłam parę dni temu już z tym wynikiem hist-pat u onkologa, ten spojrzał na wynik i stwierdził że tego się spodziewał(!!)( muszę przypomnieć że wynik jest prawidłowy), dał mi skierowanie do szpitala zakaźnego, mają mi tam porobić badania i jeśli z nich nic nie wyjdzie to mam szybko przyjechać do onkologa i on mi da skierowanie na 2-3 chemioterapie. Tylko czemu skoro wynik hist-pat jest dobry?? Dodam że OB od dłuższego czasu utrzymuje się na tym samym poziomie- 55. Czy ktos mi może wyjaśnić po co te chemie skoro nie mam nowotworu??
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź