Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: jak rozpoznaliście u siebie zz?
Komentujesz wpis użytkownika
monika26x
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 09:55, dnia 2010-08-06 monika26x napisał(-a): > Cześć ja udałam się do swojego lekarza rodzinnego jak wyczułam powiększonego węzła nadobojczykowego w tym dołku między szyją a ramieniem. Miał on ok 2 cm więc nie był duży. Popzatym żadnych innych objawów nie miałam. Lekarz rodzinny dał mi skierowanie na usg. Po zrobieniu usg okazało się, że tych węzłów jest dużo więcej i radiolog powiedział mi, że podejrzewa ziarnicę. Potem chirurg, pobranie węzła i diagnoza ziarnica złośliwa LP CSII. > Ja też byłm leczona schematem ABVD 6 kursów czyli 12 chemii. Trwało to pół roku, ponieważ wlew odbywa się co 2 tygodnie, jeżeli organizm nie będzie robił nam żadnych psikusów. Sądzę,że pierwszej chemii siostra za bardzo nie odczuje, natomiast później to zależy od organizmu. W moim przypadku to każdy wlew odbywał się z miską w ręku, bo strasznie zwracałam. Tak mnie męczyło około 3 - 4 dni. Leżałam i zwracałam, nic nie mogłam jeść jak już coś zjadłam to zaraz zwróciłam i tak w koło macieju. Nie było to zbyt przyjemne. Co do spustoszenia w organiźnie to napewno coś tam robi, ale u mnie jest normalnie nie zaszkodziła mi. Po leczeniu strasznie puchły mi nogi i kuło mnie w klatce piersiowej no i przytyłm pozatym wszystko ok, ale to mineło i już jest dobrze. > Co do włosów niektórym wypadają wszystkie, u mnie bardzo się przeżedziły, ale nie byłam całkiem łysa. Chodziłam w kaszkiecie. No, ale nie było wesoło, to przykre jak wyciągamy włosy garściami z głowy, ale to nie najważniejsze bo szybko odrastają. W razie jakichś pytań proszę do mnie pisać na adres mail chętnie pomogę monika.rr@poczta.onet.eu > Wszystko będzie dobrze trzeba teraz mieć dużo siły i walczyć a za pół roku zapomnicie o wszystkim. Pozdrawiam. Monika
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź