Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Czy ktoś statystyki nawrotów Ziarnicy?

Autor: INES • 28.07.2010 09:16 • 43 odpowiedzi

ania85

08.09.2010 14:48

Odpowiedz

O 20:49, dnia 2010-08-03 INES napisał(-a):

Ogromnie współczuje, ale skoro to jedynka, to zapewne leczenie będzie dość lajtowe.

A 5 lat temu jaki miałaś stopień?

miałam ten sam I stopień . teraz jestem już po drugim przeszczepie- leczenie: II rzutu jest dużo bardziej "ekstremalne" niż za pierwszym razem.

izaw21

14.09.2010 11:10

Odpowiedz
USG SZYI

Obustronnie na szyi kilka drobnych węzłów chłonnych 4 po stronie prawej i 5 po stronie lewej, węzły wielkości w osi krótkiej do 6mm

W okolicy kątów żuchwy pojedyncze węzły chłonne szyjno-dwubrzuściowe wielkości do 7mm w osi krótkiej.

Nieprawidłowych struktur tkankowych w obrębie szyi nie stwierdza się.

Lekarz radiolog jak usłyszał, ze mam skierowanie do onkologa to się zaśmiał i powiedział, że jak coś mnie niepokoi to mogę pójść, ale to wg P. Doktora działanie na wszelki wypadek...

Tomek

14.09.2010 13:16

Odpowiedz

O 13:10, dnia 2010-09-14 izaw21 napisał(-a):

USG SZYI

Obustronnie na szyi kilka drobnych węzłów chłonnych 4 po stronie prawej i 5 po stronie lewej, węzły wielkości w osi krótkiej do 6mm

W okolicy kątów żuchwy pojedyncze węzły chłonne szyjno-dwubrzuściowe wielkości do 7mm w osi krótkiej.

Nieprawidłowych struktur tkankowych w obrębie szyi nie stwierdza się.

Lekarz radiolog jak usłyszał, ze mam skierowanie do onkologa to się zaśmiał i powiedział, że jak coś mnie niepokoi to mogę pójść, ale to wg P. Doktora działanie na wszelki wypadek...

No to spróbuj się zarejestrować i idz na wszelki wypadek.

Amii

14.09.2010 14:29

Odpowiedz
Pani dietetyk doradzała niektórym potwornie rzygającym, żeby rano na 2 godziny przed chemią spróbowali zjeść samo żółtko jaja na miękko.
Mi bardzo dobrze robiła glukoza - można ją nabyć w spożywczym czy aptece: słodziłam nią napoje, ona jest mniej słodka od cukru a jako cukier prosty błyskawicznie odtruwa, wspomaga wątrobę i szybciej usuwa skutki zatrucia cytostatykami, więc ma wływ także na nasze lepsze samopoczucie po chemiach.