Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Czy ktoś statystyki nawrotów Ziarnicy?
Komentujesz wpis użytkownika
ola_s
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 06:33, dnia 2010-08-06 ola_s napisał(-a): > Co do bycia na czczo przed badaniem krwi: jeśli jest to tylko morfologia, która ma ustalić, czy można podać chemię czy nie, to podobno można, a nawet trzeba zjeść coś przed pobraniem krwi. Śniadanie nie wpłynie na wynik analizy. > Przez pierwsze dwa wlewy również nie jadłam nic przed pobraniem krwi, bo myślałam, że tak trzeba, a przed trzecim po prostu zapomniałam i wszamałam śniadanie. Przypomniałam sobie o tym już w szpitalu no i się przeraziłam, ponieważ na leczenie jeździłam kilka tysięcy kilometrów. I jeśli podanie chemii byłoby odłożone na inny dzień, to musiałabym zmienić bilet,no i plany moje i mojej siostry, która mi asystowała w wycieczce. > Lekarz jednak zapewnił mnie, że śniadanie jeść można i żebym się nie przejmowała. Także przed kolejnym wlewem śniadanie zjadłam normalnie bez wyrzutów sumienia. > W przypadku niektórych hormonów, oznaczenia cukru we krwi jest inaczej - trzeba być na czczo. > Co do głównego tematu, to w październiku miną 2 lata od zakończenia leczenia. NS I I A (leczenie 2 x ABVD + 3 tygodnie naświetlań). Ostatnie badanie - PET czerwiec 2009. Nawrotu brak :))) Za 2 tygodnie będę po kontrolnym TK. Mam nadzieję, że wynik będzie dobry.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź