Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Chemioterapia
Odpowiedź w wątku: Bóle zamostkowe po 1szym wlewie ABVD
Komentujesz wpis użytkownika
madziaczek88
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 06:57, dnia 2010-07-22 madziaczek88 napisał(-a): > > O 14:01, dnia 2010-07-08 Finlandia napisał(-a): > > Witajcie, od 17 czerwca wiem, że mam zz NS I (stopień zaawansowania w trakcie określania, czekam na wyniki PET i TK). W poniedziałek, tj. 5 lipca miałam pierwszy wlew ABVD. W poniedziałek i worek czułam się dobrze, ale wczoraj i dziś odczuwam bóle zamostkowe. Nie jest to jakieś drastyczne, raczej średni stopień bólu. Bóle są nagłe, niezwiązane z wysiłkiem trwają chwilę. Nie towarzyszy im zadyszka, ale czuje przez chwilę, że serce szybciej bije. Oczywiście zgłoszę to lekarzowi przy następnej wizycie, ale chciałabym się dowiedzieć od was, czy to normalny skutek uboczny, który może minąć, czy też znak, że w sercu dochodzi do jakichś trwałych uszkodzeń? Czy przed kolejnymi chemiami kontroluje się serce, czy już tylko wyniki badań krwi? Z jednej strony boje się, że nie będzie mi można z tego powodu podać chemii, z drugiej strony zaczynam obawiać się zawału... > spokojnie...po tej chemii dzieją się różne rzeczy. Mnie np po 2 wlewach tak bolały zęby i wogóle cała szczęka że umierałam z bólu jedynie tabletki przeciwbólowe mnie ratowały a lekarka powiedziała że pierwsze słyszy o czymś takim.Sytuacja się powtórzyła jeszcze po kolejnych wlewach aż w końcu ustąpiło to.Także nie ma sie co przejmować póki co.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź