Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Moje wyniki (Olcia24)

Autor: kasandra1985 • 07.02.2010 19:51 • 27 odpowiedzi

Olcia_25

02.02.2011 12:49

Odpowiedz

powiedziała, że mam obserwować te węzły, które nadal są troche powiększone i gdyby nie daj Boże zaczęły rosnąć jak najszybciej do niej przyjść. Wiadomo.

No i urosły, ale nie te same tylko szyjne po przeciwnej stronie. Gulka spora, ale niewidoczna gołym okiem. Tamte nad obojczykiem są nadal. Skupisko takich małych, twardych. Nie chce podnosić alarmu. Ogólnie jestem zdrowa, tylko wieczorami mam 37-37 i 2 stopnie temperatury. Zamiast od razu lecieć do hemtologa, chyba zrobie sobie na własny koszt morfologię i jak OB będzie zbyt wysokie dopiero pójdę (żeby nie wyjść na hipochondryczkę). Się zobaczy...

Olcia_25

06.02.2011 07:53

Odpowiedz

Światenie, wczoraj obudziłam się z kolejną niespodzianką: boląca gula pod prawą pachą (po tej samej stronie co węzeł na szyi). Wiem, że przyczyn może być wiele, więc chyba jednak lekarz - przynjamniej internista.

Olcia_25

09.02.2011 19:25

Odpowiedz

Hmm... wyniki w normie, to super. Tylko już nie wiem co zrobić, nie wiem czy jest sens lecieć znowu do hematologa. Mam przerabiać to samo co rok temu. Nie uśmiecha mi się. Mam powiększone węzły chłonne pod pachą (bolące) i na szyi, bardziej po prawej i to tyle jeśli chodzi o objawy. Chrypka, stany podgorączkowe, ale bez bólu gardła. Zimowy standard.

Olcia_25

21.06.2011 15:45

Odpowiedz
Wróciłam tak napisać co słychać, moi drodzy. Jutro mam hemtologa, czekałam na niego 3 m-ce, dobrze się składa, bo węzły ani myślą się zmiejszyć, pół roku to już troche za dużo.
W zeszłym tygodniu zrobiłam usg węzłów szyjnych.
Badanie wykazało: pojedyncze o prawdiłowym kształcie i jednorodnej echogeniczności węzły chłonne, ułożone symetrycznie, przy śliniankach podżuchwowych wielkości do 11 mm, wzdłuż naczyń szyjnych wielkości do 6 mm orez przy mięśniach mostkowo-obojczykowo-sutkowych wielkości do 14 mm.
Słowa jednorodne i prawidłowe brzmią raczej optymistycznie, ale może znowu jakaś inna zaraza się przyplątała.
Jest jeden pod pachą, ale to badanie już odpuściłam i przestał boleć.
Morfologia i OB w normie, zero innych objawów (poza migerną, ale to raczej niezależna sprawa).
Akurat przed weekendem zaczęły mnie boleć, ale tylko te po lewej, a w sobote na wieczór to już nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić, ale powoli jakby ból się zmniejszał.
Przy takim obrazie USG jest szansa, że hemtolog odpuści kłucie?

leszek

21.06.2011 16:35

Odpowiedz

hej. twoje pół roku a moje 4lata powiększone i nic nie zmieniają się tylko pilnujemy ich,(usg,histopat,pet,morfologia i inne badania,wcześniejsze wypowiedzi) i kontrola co pół roku,a czasem 4 miesiące.i jest OK.

Olcia_25

30.06.2011 21:36

Odpowiedz
Niestety moja lekarka zachorowała, a dziwaczna polityka poradnii nie pozwala im mnie zapisać do innego lekarza... pochamrałam się trochę szkoda czasu na szczegóły, wysyłam list do NFZ... pracuje w urzędzie i wiem ze forma skargi nie ma sensu, choć należałoby się jak psu zupa. A jak sobie przypomne co ze mną wyrabiali jak przyszłam na zdjęcie szwów po wycięciu to nóż mi się w kieszeni otwiera...
Ale mniejsza o to, w razie gdyby ktoś był ciekawy gdzie takie cyrki to na prv...
We wtorek idę prywatnie ze wszystkimi wynikami, chce się utwierdzić, że nie mam się czym martwić.
Pozdrawiam.

leszek

25.10.2011 16:44

Odpowiedz

cześć,ciąg dalszy przygód z EBV igg nadal rosną ostatnie badanie CT ok ,przyszła pora na badanie DNA EBV (wirus EpsteinBarr) - jakościowo+ilościowo Real-Time PCR ,wyszedł ujemny,no i dalej nic nie wiadomo skąd takie wysokie igg ponad 10 000.

g11

25.10.2011 18:51

Odpowiedz

O 18:44, dnia 2011-10-25 leszek napisał(-a):

cześć,ciąg dalszy przygód z EBV igg nadal rosną ostatnie badanie CT ok ,przyszła pora na badanie DNA EBV (wirus EpsteinBarr) - jakościowo+ilościowo Real-Time PCR ,wyszedł ujemny,no i dalej nic nie wiadomo skąd takie wysokie igg ponad 10 000.

Małe pytanie - jak węzeł jest mały, podłużny, twardy i przesuwalny to nie muszę się stresować?