Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Chemioterapia
Odpowiedź w wątku: Czy jest możliwe wcześniejsze zakończenie chemioterapii?
Komentujesz wpis użytkownika
asiunia1331
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 12:45, dnia 2010-01-12 asiunia1331 napisał(-a): > > O 07:54, dnia 2010-01-12 Baldi napisał(-a): > > w Twoim przypadku bez radioterapii nie powinno sie obejsc ze wzgledu na bulky disease. > > > Wiem, że radioterapia jest konieczna, dlatego pytałam tylko czy nie można skrócić podawania chemioterapii. > > byc moze znadinterpretowalas (przepraszam za slowo) przekaz od lekarza. to, ze nie swieci nie oznacza, ze jestes stuprocentowo zdrowa. a juz w ogole co to za gadanie, ze jestes zdrowa. na razie to mozesz byc tylko i wylacznie w remisji. > > > jestem pewna że dobrze zrozumiałam, bo lekarka powiedziała jeszcze, że "nie mam już w sobie choroby" i że zostały mi "zwłóknienia" w węzłach, ale tego nie da się pozbyć i one już po prostu takie będą.. dodała że guzy w śródpiersiu zmniejszyły się z ponad 10 do 6cm, ale i tak nie znikną całkowicie. > Wiem, że jestem w remisji, jednak ja wolę używać słowa zdrowa, ponieważ ma bardziej pozytywny wydźwięk. I jest mi łatwiej znieść leczenie kiedy myślę w takich kategoriach, a to chyba nie jest zabronione ;) > > jesli faktycznie chcesz dazyc do skrocenia terapii - popros o konsultacje w innym osrodku. > > > ja nie chce jej na siłę skracać, bo nie jestem lekarzem i się nie znam na tym.. > zastanawiałam się tylko czy konieczne jest tak długie leczenie skoro badania potwierdziły że jestem zdrowa (znaczy się nastąpiła całkowita remisja).. > Ale już teraz wiem, że faktycznie chyba lepiej dokończyć wszystkie 6 cykli żeby jak najbardziej zniszczyć tego potwora ;) > Dziękuję za odpowiedz :)
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź