Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Chemioterapia
Odpowiedź w wątku: Czy jest możliwe wcześniejsze zakończenie chemioterapii?
Komentujesz wpis użytkownika
baldi
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 06:54, dnia 2010-01-12 baldi napisał(-a): > > O 01:41, dnia 2010-01-12 Asiunia1331 napisał(-a): > > Chciałam się zapytać czy można skrócić podawanie chemii? > ogladajac wczoraj program Lisa moznaby rzec, ze wszystko mozna skrocic. jednak nie o to chodzi. > > mimo dobrych wyników moja Pani doktor nadal chce kontynuować chemioterapię do 6 cykli czyli 12 wlewów > nie zdziwilbym sie, gdybys dostala np. pelne 4 cykle przy tak znakomitej odpowiedzi na leczenie. ale nie zdziwie sie rowniez, gdy lekarz postanowi dac Ci pelne 6 cykli, aby probowac zmniejszyc wielkosc guza w srodpiersiu. > > a później wysłać mnie jeszcze na radioterapię. > w Twoim przypadku bez radioterapii nie powinno sie obejsc ze wzgledu na bulky disease. > > Czy te dalsze wlewy naprawdę są konieczne, skoro jestem już zdrowa? > byc moze znadinterpretowalas (przepraszam za slowo) przekaz od lekarza. to, ze nie swieci nie oznacza, ze jestes stuprocentowo zdrowa. a juz w ogole co to za gadanie, ze jestes zdrowa. na razie to mozesz byc tylko i wylacznie w remisji. > nie przejmuj sie zbytnio jesli lekarz bedzie chcial dokonczyc zaplanowane leczenie. byc moze w jego ocenie tak bedzie najlepiej. jesli faktycznie chcesz dazyc do skrocenia terapii - popros o konsultacje w innym osrodku. jednak bez radioterapii W MOJEJ OCENIE sie nie obejdzie. > Pozdrawiam!
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź