Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

co robić wysiadam

Autor: gonia27 • 19.10.2009 12:40 • 31 odpowiedzi

gonia27

29.10.2009 07:59

Odpowiedz

O 22:13, dnia 2009-10-28 gonia27 napisał(-a):

O 14:51, dnia 2009-10-28 olga napisał(-a):

Oznacz te immunoglobuliny w klasie IgG, IgM, IgA - w prawie każdym laboratorium to zrobisz, przynajmniej w Warszawie tak jest.

Jeżeli masz takie objawy to strzel sobie lampkę wina i świętuj - moim zdaniem masz zespół Sjogrena lub jakąś chorobę toczniopodobną lub inną złożoną chorobę tkanki łącznej - spokojnie na to się nie umiera i żyje się z tym baaaardzo długo, aż do późnej starości. Wiem co mówię, mam podobnie: podobny proteinogram, podobną morfologię, podobny wynik hist-pat węzła, PET w normie, tysiące badań w trakcie dwuletniej diagnostyki. Poszukaj dobrego reumatologa. Jesteś z Warszawy? Jeżeli chcesz i możesz to podaj swój numer telefonu, zadzwonię. Przeglądnij sobie też moje wątki na tym forum od 2008 roku - zobaczysz i porównasz ze sobą.

Pozdrawiam serdecznie,

Olga

dziekuje pewnie ,że chetnie podam Ci numer telefonu tylko gdzie nie na watku:) napisałam wyżej numer na gadu gadu jak tylko możesz to napisz do mnie :)a ten zespoł sjorgena to też może być chłoniak złośliwy:(

Widze,że większośc jeszcze spi:) nie napisałam ,że mam wieczne problemy z miesiaczkami wywoływanie luteina i po ciaży zrobiła mi sie cycsta na lewym jajniku 5 cm i teraz znow nie mam miesiaczki i boli lewy jajnik wiec pewnie znow kierunek ginekolog:( może to tez w czyms pomoże i znow mam katar,pytanie kiedy go nie mam:(

gonia27

03.11.2009 12:15

Odpowiedz

Olga mam nadzieje,że wejdziesz na forum i się odezwiesz:) na gg,Pozdrawiam mam dziś wizyte u onkologa trzymajcie kciuki

olga

03.11.2009 21:11

Odpowiedz

Nie korzystam z GG. Może skontaktujemy się mailowo? Co powiedział Twój onkolog? Powiedz mi jeszcze proszę czy Ty czujesz się chora?

gonia27

04.11.2009 13:30

Odpowiedz

O 22:11, dnia 2009-11-03 olga napisał(-a):

Nie korzystam z GG. Może skontaktujemy się mailowo? Co powiedział Twój onkolog? Powiedz mi jeszcze proszę czy Ty czujesz się chora?

moj email elmirka25@interia.eu

Pytasz jak sie czuje,żle ciagle mnie coś boli jak nie gardło to oczy i mam czeste bole stawow ,od 2 dni boli mnie coś pod pacha,nie wyczowam nic ,męczy mnie już to wszystko ,że nie wiem co mi dolega co do onkologa zadzwonił ,że nie przyjmuje dziś :( mam wizyte we wtorek,wczesniej pisałam ,że juz byłam u jedego onkologa i miałam iśc na oddział i wymiekłam :( jutro ide zrobic jeszcze wymaz z gardła.Pisałaś o suchości w ustach ja mam suchośc dokładnie w gardle mam problem z przełykaniem sliny a laryngolog nie widziała nic niepokojacego,powiedz ile można chodzić po lekarzach i nadal nic nie wiedziec

gonia27

14.11.2009 07:42

Odpowiedz

O 14:30, dnia 2009-11-04 gonia27 napisał(-a):

Co powiedział Twój onkolog?

Co do wizyty u Onkologa obejrzał wyniki choć nie spojrzał na proteinogram twierdzac ,że sie na nim nie zna -szok lekarz z Gliwic stwierdził,że ten wezeł jest duży ale puki co nie chce panikowac i kazał za 2 miesiace zrobić kolejne usg i wowczas decyzja zapadnie a jeszcze wspomniał,że oddział jest w remoncie i teraz nie ma jak zrobic zabiegu,musza zrobić to pod narkoza bo tak nie wytrzymam;(

Geminia

15.11.2009 00:45

Odpowiedz

O 08:42, dnia 2009-11-14 gonia27 napisał(-a):

O 14:30, dnia 2009-11-04 gonia27 napisał(-a):

Co powiedział Twój onkolog?

Co do wizyty u Onkologa obejrzał wyniki choć nie spojrzał na proteinogram twierdzac ,że sie na nim nie zna -szok lekarz z Gliwic stwierdził,że ten wezeł jest duży ale puki co nie chce panikowac i kazał za 2 miesiace zrobić kolejne usg i wowczas decyzja zapadnie a jeszcze wspomniał,że oddział jest w remoncie i teraz nie ma jak zrobic zabiegu,musza zrobić to pod narkoza bo tak nie wytrzymam;(

Nie wiem gdzie leczysz się w Gliwicach, ale ja byłam diagnozowana w Instytucie Onkologii aż trzy miesiące, badanie TK robiłam prywatnie,bo termin był kuriozalny.Dodatkowo zrobiłam badanie PET. Najpierw stwierdzili, że to moje widzi-mi-się i zupełnie niepotrzebne, po czym na konsylium na jego podstawie zupełnie zmienili diagnozę. Na laparotomię czekałam prawie dwa miesiące, bo mówili, że nie ma miejsc. Jak się okazało pół oddziału była pusta.Gdy w październiku otrzymałam badanie histopatologiczne to odmówili mi dalszego leczenia z powodu....braku punktów z NFZ-tu i kazali szukać innej placówki.Brak słów... Z tego co wiem na chirurgię teraz już też nie przyjmuja z braku punktów. Oddział hematologiczny nie jest w remoncie tylko jeszcze nie otwarty. Pierwotnie miał być gotowy na wrzesień, ale ciągle przesuwają termin...może na początku przyszłego roku...Obecnie leczę się w Chorzowie. Pracują tam świetni lekarze. Mają profesjonalne podejście do pacjenta... Życzę powodzenia...

gonia27

15.11.2009 10:17

Odpowiedz
Jestem z Czestochowy i myśle,że tu nie wiedza co robić z takimi przypadkami jak moj ,dziekuje ,że sie odezwałaś mam namiary na Gliwice ul.A.K a co wyszło Ci na Tk ja mam juz dosyć chodzenie od lekarza do lekarza najlepiej położyć sie na oddział i niech wytna tego wezełka
Wczoraj dowiedziałam sie o znajomej meżu miał wezełka w pachwinie lekarz kazał go obserwowac a ten wezeł go bolał za rok kazał lekrz przyjśc na kontrole wowczas mowi dlaczego pan nie wyciał tego guza-szok!!!Dzis jest już po chemi i naświetlaniu ma kontrolne tk w Czestochowie na parkitce okazało sie ,że miał czerniaka i po wycieciu guza zrobili 2 zabieg wycieli mu wszystkie wezły pachwinowe całe szczescie czyste,choć ciecie na 35 cm:( ide do pracy miłej niedzieli

Geminia

15.11.2009 20:52

Odpowiedz

O 11:17, dnia 2009-11-15 gonia27 napisał(-a):

Jestem z Czestochowy i myśle,że tu nie wiedza co robić z takimi przypadkami jak moj ,dziekuje ,że sie odezwałaś mam namiary na Gliwice ul.A.K a co wyszło Ci na Tk ja mam juz dosyć chodzenie od lekarza do lekarza najlepiej położyć sie na oddział i niech wytna tego wezełka

Wczoraj dowiedziałam sie o znajomej meżu miał wezełka w pachwinie lekarz kazał go obserwowac a ten wezeł go bolał za rok kazał lekrz przyjśc na kontrole wowczas mowi dlaczego pan nie wyciał tego guza-szok!!!Dzis jest już po chemi i naświetlaniu ma kontrolne tk w Czestochowie na parkitce okazało sie ,że miał czerniaka i po wycieciu guza zrobili 2 zabieg wycieli mu wszystkie wezły pachwinowe całe szczescie czyste,choć ciecie na 35 cm:( ide do pracy miłej niedzieli

Mój chłoniak jest dość nietypowo umiejscowiony, bo na jelicie cieńkim (dlatego pietwotnie podejrzewano u mnie GIST-a). Przez trzymiesięczne diagnozowanie w Instytucie Onkologii w Gliwicach urósł pięciokrotnie :( i był już nieoperacyjny. Chirurg z dezaprobatą tylko machną ręką i stwierdził, że to tylko(???) chłoniak...

Hematolog u którego się teraz leczę, na pierwszej wizycie zaczął mnie przepraszać, że może mnie przyjąć na oddział na chemię DOPIERO za 6 dni, bo nie mam miejsca...

Jak widać, każdy ma inne podejście do tematu...

Pozdrawiam

gonia27

20.11.2009 13:17

Odpowiedz

Mam pytanie ktore mnie meczy jak to jest z wezłami jeśli od kilku miesiecy się nie powiekszaja to rowniez może swiadczyć o rozroście nowotworowym? Ide do szpitala 26.11 na wyciecie wezła przy tetnicy mam nadzieje,że słusznie robie,choć mam stracha chyba jak wiekszośc z nas,Pozdrawiam

agelee

21.11.2009 01:45

Odpowiedz

Ja mam bardzo duże węzły podżuchwowe bo 25X10mm. Napisałam w temacie "BEZ BADAŃ cośtam". Proszę o odpowiedź.

agelee

21.11.2009 01:48

Odpowiedz

tzn napisałam w tym temacie http://www.ziarnica.pl/index.php?tekst=forum&idforum=8&akcja=showthread&num=11932

gonia27

21.11.2009 05:03

Odpowiedz

O 02:48, dnia 2009-11-21 agelee napisał(-a):

tzn napisałam w tym temacie http://www.ziarnica.pl/index.php?tekst=forum&idforum=8&akcja=showthread&num=11932

lekarzem nie jestem a co mowi onkolog na tego wezła masz jednego czy kilka?Z tego co czytam to jedynym konkretnym badanie jest popbranie wezła i zbadanie,wowczas sprawa bedzie jasna,sama nadal myśle czy oby napewno dać sie pociaśc w Czestochowie zastanawiam się nad Warszawa