Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: prosze o odpowiedz co dalej
Komentujesz wpis użytkownika
kwiatek1981
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 20:44, dnia 2009-09-01 kwiatek1981 napisał(-a): > witam ponownie. chciał bym uzyskac, jezeli jest to oczywiscie mozliwe, informacji odnosnie badania his-pat węzłów chłonnych. chciał bym sie dowiedziec jakie informacje mozna uzyskac z takiego badania. Baldi w jednym z postów na tym forum odpisał komus ze wyciecie węzła pokaze co w nim siedzi. natomias czytajac różne watki ludzie cytuja "rozmaz limfatyczny" i teraz mi chodzi o cos takiego czy takie badanie pokaze nam tylko ewentulnie chorobe rozrostową czy tez da nam odpowiedz co do innych choró np. zakaźne, pasożytnicze czy bakteryjnej(np.gruźlica węzłów chłonnych) pytam bo szukam juz 3 dzien na necie i tak naprawde nie znalazłem jednoznaczej odpowiedzi. czytałem różne wypowiedzi lekarzy badz ludzi podajacych sie za lekarzy i tak naprwde zdania sa podzielone, a nawet powiedział bym ze sprzeczne. > czy moze wyniki badan zaleza od tego pod jakim kontem sa robione?? > mam jeszcze pytanie do osób które miały pobierane węzły chłonne w całosci to badania hist-pat. czy u kogokolwiek z was wystapiła taka sytacja ze w miejscu gdzie znajdował sie wezel rana nie chiała sie goic?? > dzisiaj udałem sie na sciagniecie szwów i okazało sie ze dokąłdnie w miejscu gdzie wycieto mi wezeł nie dosc ze rana sie nie zrosła całkowicie to jeszcze jest jakis wyciek jakby ropny. lekarze nie byli mi w stanie odpowiedziec czemu tak sie u mnie dzieje, ale tez nie ukrywali zdziwienia ze rana majaca około 6 cm zagoiła sie prawie cała, natomias około 1,5 do 2 cm sie nie goi tak jak reszta. > dodam ze rana była przemywana 3 razy dzienie woda utleniana a nastepnie psikałem antybiotykiem który mi został przepisany, a wiec dbałem o to aby nie wdało sie zakazenie, pozatym jak by sie wdało sadze ze wdało by sie w cała rane a nie tylko w miejsce w którym znajdował sie wezeł chłonny, oczywiscie moge byc w błedzie ale logicznie myslac. > prosze o udzielnie odpowiedzi na ww pytania. pozdrawiam
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź