Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Czy węzły mogą się w ogóle nie zmniejszać??
Komentujesz wpis użytkownika
Ciekawy
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 21:10, dnia 2009-06-24 Ciekawy napisał(-a): > > O 20:48, dnia 2009-06-24 idkfa napisał(-a): > > hm... no to dobrze > > > > [b]a zdrowe węzły powinny być ruchome?[/b] > > > > i czy przy ziarnicy stają sie stałe (w przypadku gdy odpowiedź na powyższe pytanie brzmi: tak) ? > Generalnie na Forum chyba nie ma dwóch identycznych przypadków z identycznymi objawami :) Co diagnoza to inne objawy - inne węzły inne miejsca itp :) Nie ma reguły. > Ja trzymam się tego co mi powiedziało już kilku onkologów min. z CO I że węzły Ziarniczne są dość charakterystyczne i zazwyczaj widać je "na gołe oko" (o ile akurat te się powiększyły ze względu na nowotworowy rozrost) Generalnie jak już było pisane setki razy - Powodów powiększenia węzłów jest może ze 100 z czego 90 będą to błache infekcje 91 ZZ a reszta inne przeżuty nowotworowe - przykładowo. Nie da rady postawić diagnozy przez internet :) Proponuję badania - pytanie lekarzy i trochę samodzielnej analizy swojego organizmu z zachowaniem marginesu dla hipochondrii :) > Raz jeszcze Podstawowe Badania które wiele nie kosztują > Morfologia + OB + CRP + Rozmaz > RTG Klatki Piersiowej > RTG Jamy Brzusznej > USG węzłów z zaznaczeniem ich echostruktury > Przy czym Pamiętać zachorowalność to 2-3 przypadki na 100 000 osób - wiec nie każdy ma ten "zaszczyt" dołączenia do zacnego Grona :)
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź