Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Pobranie węzła chłonnego

Autor: Ludwika • 28.04.2009 09:51 • 32 odpowiedzi

beata79

06.10.2011 09:57

Odpowiedz

Też taką myśl dopuszczam ale ja bardzo często jeżdże po krajach Azji pd-wch i może to jakiś pasożyt albo pierwotniak. Z resztą nikt mnie na takie przypadki nie probówał jeszcze przebadać.

hmm... ja od początku zastanawiam się czy właśnie moje dosyć częste ( dwa razy w roku po dwa tygodnie ) wyjazdy do Azji - konkretnie południe Chin, nie przyczyniły się do rozwoju ziarnicy. To właśnie podczas jednego z takich wyjazdów , konkretnie dzień po przylocie mój węzeł podrzuchwowy zaczął wariować i w ciągu dwóch dni powiększył się kilkakrotnie.

A może ziarnica już we mnie była, a drastyczna zmiana klimatu tylko przyspieszyła proces chorobowy. Nie mam pojęcia ale jest w tym coś zastanawiającego...

anetka_945

06.10.2011 15:28

Odpowiedz

hmm... ja od początku zastanawiam się czy właśnie moje dosyć częste ( dwa razy w roku po dwa tygodnie ) wyjazdy do Azji - konkretnie południe Chin, nie przyczyniły się do rozwoju ziarnicy. To właśnie podczas jednego z takich wyjazdów , konkretnie dzień po przylocie mój węzeł podrzuchwowy zaczął wariować i w ciągu dwóch dni powiększył się kilkakrotnie.

A może ziarnica już we mnie była, a drastyczna zmiana klimatu tylko przyspieszyła proces chorobowy. Nie mam pojęcia ale jest w tym coś zastanawiającego...

nie doszukuj sie przyczyny w Chinach :), choroba i tak by Cię dopadła... :( jeśli każdy kto był w Chinach miałby chorować to nikt by tam nie jeździł. A wiekszość mojej firmy miała by ZZ lub innego chłoniaka, a jednak zachorowałam ja, która jeszcze na delegacji w Chinach nie byłam. Czy to znaczy że oni "coś" na mnie przerzucili chińskiego? ;)

pozdrawiam z uśmiechem ;)

Luki

08.10.2011 11:32

Odpowiedz
oprócz uporczywego kaszlu zaczęła pojawiła się świeża krew. :(
Czy normalne?

Aga71

08.10.2011 12:40

Odpowiedz

O 13:32, dnia 2011-10-08 Luki napisał(-a):

Czy normalne?

kaszel suchy miałam-ze względu na dużą masę w śródpiersiu, ale bez pojawiającej się krwi...

Luki

08.10.2011 17:00

Odpowiedz

O 14:40, dnia 2011-10-08 Aga71 napisał(-a):

O 13:32, dnia 2011-10-08 Luki napisał(-a):

Czy normalne?

kaszel suchy miałam-ze względu na dużą masę w śródpiersiu, ale bez pojawiającej się krwi...

A może to jest gruźlica nikt przedtem mnie nie zlecał żadnych badań wkierunku prątków. W poniedziałek ide do lekarza bo jak tak dalej pójdzie wypluje płuca

Luki

15.10.2011 13:09

Odpowiedz

13 na Garcarskiej w Krakowie pobrano mi węzeł chłonny z obojczyka na chirurgii jednego dnia. Było miło nic nie bolało zato kaszel chciał mnie zadusić. Porady na kaszel nie dostałem bo to dopiero będą działac po wynikach z węzła. Czuje się coraz gorzej bardziej z powodu kaszlu niż samej myśli że to może być chłoniak. Przy każdym odkaszleniu kłuje mnie w okolicy łopatki także oddech jest na półwdech gdzie przytym bardzo boli. Noc jest najgorsza! Od wczoraj mam sztywny kark i boli mnie potylica.

Luki

26.10.2011 12:09

Odpowiedz

Na wyniki od pobrania całego węzła czekałem 2 tygodnie. Dziś po wizycie okazało się, że nie wiedzą co jest grane. Wykluczyli napewno ziarnice i teraz przepuszczają mój węzeł na rozszerzony pakiet immunohistochemie. Ukradkiem powiedziano mi że w kierunku chłoniaka! Jutro wyniki. Miedzy czasie kazali mi załatwić sobie badania w medycynie tropikalnej w gdyni!

Luki

27.10.2011 12:04

Odpowiedz

Diagnoza! Rozlany chłoniak z dużych limfocytów B ;-(

Aga71

27.10.2011 13:21

Odpowiedz

O 14:04, dnia 2011-10-27 Luki napisał(-a):

Powodzenia w walce!!!!!

andzia

28.10.2011 11:10

Odpowiedz

trzymaj się i powodzenia-aha nie zapominaj o pozytywnym nastawieniu!

luki

04.11.2011 20:27

Odpowiedz

O 13:10, dnia 2011-10-28 andzia napisał(-a):

trzymaj się i powodzenia-aha nie zapominaj o pozytywnym nastawieniu!

dziekuje!!!. wiem o tym. Jeszcze ta wiadomość do mnie nie dotarła kiepsko sie czuje, wyroslo mi cos duzego na klatce i jest wyczuwalne dlonia. okazalo sie ze to guz 10cm. W poniedzialek mam miec pierwsza chemie. Boje sie jak cholera :-

(

Asowa

04.11.2011 20:34

Odpowiedz

dziekuje!!!. wiem o tym. Jeszcze ta wiadomość do mnie nie dotarła kiepsko sie czuje, wyroslo mi cos duzego na klatce i jest wyczuwalne dlonia. okazalo sie ze to guz 10cm. W poniedzialek mam miec pierwsza chemie. Boje sie jak cholera :-

(

To witaj w klubie;)

Chemię przetrwasz bo jakie masz inne wyjście?;)

Jakim schematem będą cię leczyć?

luki

05.11.2011 09:44

Odpowiedz

O 21:34, dnia 2011-11-04 Asowa napisał(-a):

(

To witaj w klubie;)

Chemię przetrwasz bo jakie masz inne wyjście?;)

Jakim schematem będą cię leczyć?

Nic nie wiem. dowiem sie w poniedzialek jak i co bedą mi wlewać.