Ziarnica.pl
← Wróć do działu Radioterapia
Radioterapia

po radioterapi

Autor: Anka • 09.02.2009 19:30 • 8 odpowiedzi

Anka

09.02.2009 19:30

Odpowiedz

Jestem 1,5 po radioterapi. Jedyne co mi dolega teraz to ból górnej części pleców. Taki jakby zakwasy ale to na pewno nie one. Czy ktoś miał tez takie odczucia?

Kaśku

09.02.2009 21:00

Odpowiedz

Czy ktoś miał tez takie odczucia?

Ja miewam...Jestem 1,5 miesiaca po radio....z tego co widze to troszkę te bóle zanikają...Nie wiem czy jest jakiś związek, ale niedawno zapisałam się na jogę gdzie sporo ćwiczeń poświęcone jest górnym plecom, barkom i łopatkom....także może to jest dobry sposób.

Pozdrawiam,

Kasia

maaarta172

09.02.2009 22:55

Odpowiedz

Witaj Aniu! Ja jestem juz prawie 3 miesiace po radio ale do tej pory bola mnie plecy i barki. Nie jest to jakis straszny bol ktorego nie da sie wytrzymac ale moglobyc lepiej. Swego czasu chodzilam na silownie i robilam duza cwiczen wlasnie na barki i szczerze mowiac to pomagalo mysle ze najlepszym sposobem beda jakies lekkie cwiczenia ktore nawet mozna wykonywac w domu. Nie mowie tu o jakims dzwiganiu ciezarkow czy cos w tym stylu poprostu jakies wymachy. Najlepiej to miec kolowrotek i kawalek sznurka ktory sie zawiesza i chwyta sie dlonmi konce i przeciagasz raz w jedna raz w druga strone bardzo pomaga na bolace lopatki i barki :) Pozdrawiam

Anka

10.02.2009 07:30

Odpowiedz

O 23:55, dnia 2009-02-09 maaarta172 napisał(-a):

Witam Was, bardzo dziękuję za odpowiedz i cieszę się że to chyba normalne bo już miałam złe myśli :( bo nigdzie nie czytałam o takich bólach i lekarz też nic nie mówił. Są one do wytrzymania więc zabieram się do ćwiczeń. Pozdrawiam i powodzenia.

Witaj Aniu! Ja jestem juz prawie 3 miesiace po radio ale do tej pory bola mnie plecy i barki. Nie jest to jakis straszny bol ktorego nie da sie wytrzymac ale moglobyc lepiej. Swego czasu chodzilam na silownie i robilam duza cwiczen wlasnie na barki i szczerze mowiac to pomagalo mysle ze najlepszym sposobem beda jakies lekkie cwiczenia ktore nawet mozna wykonywac w domu. Nie mowie tu o jakims dzwiganiu ciezarkow czy cos w tym stylu poprostu jakies wymachy. Najlepiej to miec kolowrotek i kawalek sznurka ktory sie zawiesza i chwyta sie dlonmi konce i przeciagasz raz w jedna raz w druga strone bardzo pomaga na bolace lopatki i barki :) Pozdrawiam

Anka

14.02.2009 17:29

Odpowiedz

O 22:00, dnia 2009-02-09 Kaśku napisał(-a):

Czy ktoś miał tez takie odczucia?

Ja miewam...Jestem 1,5 miesiaca po radio....z tego co widze to troszkę te bóle zanikają...Nie wiem czy jest jakiś związek, ale niedawno zapisałam się na jogę gdzie sporo ćwiczeń poświęcone jest górnym plecom, barkom i łopatkom....także może to jest dobry sposób.

Pozdrawiam,

Kasia

A czy wiecie, czy można chodzić na jakieś lekkie masaże, może to by pomogło?

dorota

16.02.2009 10:19

Odpowiedz

z tego co mi wiadomo to wogóle ziarniaczkom nie zaleca się masaży, częśc lekarzy twierdzi że mogą działac stymulujaco na wznowę, trudno powiedziec czy to prawda ale na wszelki wypadek zaprzestałam ,masaży na moim ziarniaczku

Anka

17.02.2009 16:47

Odpowiedz

O 11:19, dnia 2009-02-16 dorota napisał(-a):

z tego co mi wiadomo to wogóle ziarniaczkom nie zaleca się masaży, częśc lekarzy twierdzi że mogą działac stymulujaco na wznowę, trudno powiedziec czy to prawda ale na wszelki wypadek zaprzestałam ,masaży na moim ziarniaczku

Dzięki za odpowiedz, moje kolejne pytanie czy po radioterapi macie już w normie OB czy nadal podwyższone, pozdrawiam

madzia1

17.02.2009 18:08

Odpowiedz

O 17:47, dnia 2009-02-17 Anka napisał(-a):

czy po radioterapi macie już w normie OB czy nadal podwyższone, pozdrawiam

moję OB jak najbardziej w normie :)))

Kaśku

17.02.2009 22:22

Odpowiedz

Dzięki za odpowiedz, moje kolejne pytanie czy po radioterapi macie już w normie OB czy nadal podwyższone, pozdrawiam

Moje OB ostatnio wynosiło 8 (dwa miesiące po radio).