Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Powiększone węzły podżuchwowe,pod pachami i na karku - proszę o pomoc!
Komentujesz wpis użytkownika
motyl
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 15:18, dnia 2008-10-17 motyl napisał(-a): > Ostatnio śledzę z lekkim niepokojem Wasze historie, jak narazie nie pisałam bo miałam nadzieję, że wszystko się wyjaśni ... Dzisiaj jednak byłam na kolejnym USG węzłów okazało się, że mam powiększone wezły głównie szyjne i karkowe -hypoechogeniczne, linijnie ułożone, o burzliwym przepływie-niejednoznaczne- . W poniedziałek mam mieć biopsję cienkoigłową. > Wszystko zaczęło się miesiąc temu najpierw trafiłam do lekarza ogólnego, bo martwiły mnie "gulki" na szyi , potem dostałam skierowanie do laryngologa. Laryngolog zrobił mi podsatwowe bad. krwi i usg węzłów. Stwierdził, że nie widzi czynników laryngologicznych, ale mimo wszystko kazał brać antybiotyk przez 7 dni. Niestety po tej kuracji, trafiłam do onkologa zalecił USG i biopsję cienkoigłową węzła karkowego, wszystko w Centrum Onkologii(miałam też bad. na toksoplazmozę - wyniki ujemne). DZisiaj , pani dr , która robiła mi USG powiedziała, że jej zdaniem powinnam mieć pobrany w całości węzeł szyjny- bo w tej okolicy węzły wydają się Jej podejrzane, układają się jak określiła w paciorki jak koraliki).Właściwie nie wiem , czy się boję, chyba nie...dobrze, że jesteście .:) > Mam pytanie jak przeżyliscie biposję, czy pobranie węzła, było strasznie? > Najgorzej, że trzeba czekać... > Pozdrawiam ciepło
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź