Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

sowieoczy.pl

Autor: Joaśka Żbikowska • 11.02.2005 20:06 • 37 odpowiedzi

PaWell

11.02.2005 23:38

Odpowiedz

2005-02-12 00:20... Baldi napisał(a):

nigdy nie chcialem brac udzialu w tej dyskusji, ktora zapoczatkowala Aśka.

na temat forwardowania CZYICHKOLWIEK maili znasz moje zdanie, prawda?

tak... znam...

to fajnie, ze je szanujesz.

Chcę przeprosić Wojtka za forward naszej korespondencji i umieszczenie jej na stronie. Uczyniłem to w dobrej wierze, choć mimo celu jaki mi przyświecał nie powinienem.

Paweł Moszumański

PaWell

12.02.2005 00:15

Odpowiedz

Po trzecie - co wynika z drugiego - prosiłabym o zapytanie mojego syna czy życzy sobie figurować na stronie sowie oczy, wraz ze zdjęciem.

za to przeprosiłem już kilka razy... strona sowieoczy.pl miała być __przeniesionym__ serwisem o ziarnicy, dlatego przeniosłem również galerię ozdrowińców, myślałem iż jest naturalnym fakt przeniesienia szczególnie że Wojtek miał zamknąć strone. ( swoją drogą ostrzegał mnie przed tym )

Na stronie Wojtka to miało sens, ponieważ była tam informacja - jaki rodzaj ziarnicy, jakie stadium, jak leczone, od kiedy remisja, kontakt z ozdrowieńcem - a nie zdjęcie i nazwisko - to nie ma sensu.

jakbyś "kliknęła" wminiaturke to by pokazały się _wszystkie_ informacje przeniesione ze strony Wojtka... wystarczyło kliknąć...

PaWell

12.02.2005 00:34

Odpowiedz

Wojtek nigdy nie pozwolił sobie napisać - "wszelkie >prawa zastrzeżone".

napis jest bo był w kodzie żródłowym - niedopatrzenie,

materiały są między innymi od Wojtka...

napis usunięty... był niejako "automatycznie" wstawiony... nikt z nas nie zwrócił na to uwagi

Zauważ iż na wszystkich stronach "opartych" o mechaniz geekloga jest ten napis w lewym dolnym rogu... jest bo był i nikt na niego nie zwracał uwagi.

http://www.geeklog.net/

http://www.geeklog.now.pl/

http://www.adelga.com/

prosze jedynie o odrobine dobrej woli i choć maluteńki kredyt zaufania.

baldi

12.02.2005 00:35

Odpowiedz

2005-02-12 01:15... PaWell napisał(a):

dlatego przeniosłem również galerię ozdrowińców, myślałem iż jest naturalnym fakt przeniesienia szczególnie że Wojtek miał zamknąć strone. ( swoją drogą ostrzegał mnie przed tym )

!!! !! ! NIE ! !! !!!

w majlu wyraznie bylo zaznaczone CO MOZESZ, a czego nie mozesz przenosic. nawet bylo napisane dlaczego nie mozesz tego zrobic.

w temacie galerii pisalo, ze MUSISZ ozdrowiencow poprosic o zgode na publikacje wizerunku.

PaWell

12.02.2005 00:37

Odpowiedz

2005-02-12 01:35... Baldi napisał(a):

dlatego przeniosłem również galerię ozdrowińców, myślałem iż jest naturalnym fakt przeniesienia szczególnie że Wojtek miał zamknąć strone. ( swoją drogą ostrzegał mnie przed tym )

!!! !! ! NIE ! !! !!!

w majlu wyraznie bylo zaznaczone CO MOZESZ, a czego nie mozesz przenosic. nawet bylo napisane dlaczego nie mozesz tego zrobic.

w temacie galerii pisalo, ze MUSISZ ozdrowiencow poprosic o zgode na publikacje wizerunku.

no właśnie o tym NAPISAŁEM... galeria "przebudowana", jeśli ktoś chce jednak umieścić informacje op sobie prosze o kontakt...

PaWell

12.02.2005 00:41

Odpowiedz

2005-02-12 01:35... Baldi napisał(a):

!!! !! ! NIE ! !! !!!

no właśnie o tym NAPISAŁEM... galeria "przebudowana", jeśli ktoś chce jednak umieścić informacje op sobie prosze o kontakt...

PaWell

12.02.2005 00:43

Odpowiedz

2005-02-12 01:41... PaWell napisał(a):

- czyli przed przeniesieniem galerii

mleko rozlane....

Piotr

12.02.2005 01:10

Odpowiedz
Wojtku, Pawle

na zdrowy rozum:

- rejestracja stowarzyszenia potrwa parę miesięcy
- zrobienie porządnego portalu ziarnicowego - od 2 tygodni do miesiąca, nawet na gotowym sofcie typu geeklog
- celem portalu/stowarzyszenia jest dla mnie zwiększenie i rozszerzenie skuteczności działania dla dobra chorych
- wartością strony Wojtka jest wspaniała wspólnota ozdrowieńców chorych i ich bliskich, jaka się wokół niej wytworzyła, tego nie można rozmyć, roztrwonić

Zamknijcie sowieoczy.pl na jakiś miesiąc, niech ludzie, którzy chcą pomóc przy robieniu strony dostaną robocze hasła i konta i niech testują, testują, testują.
W tym czasie funkcjonowałaby Wielka Stopa w takiej postaci, jak obecnie.
Przez ten miesiąc zdołacie obgadać wszystkie ważne kwestie, może nawet zdołamy się spotkać w jakimś gronie?
Domeny to naprawdę najmniej ważna sprawa.
Wydaje mi się Wojtku, że Łukasz Jaroszek się wycofał na własne życzenie, ale Paweł oprócz rozpaczliwej gafy z mejlami nie spalił możliwości ew. współpracy między Wami.

Piotr

12.02.2005 01:36

Odpowiedz
I w ogóle wydaje mi się straszne, że sprawa wydaje się rozbijać o domeny, portal, kiedy tak naprawdę chodzi o to, że pojawiła się fajna inicjatywa zrobienia stowarzyszenia, które trzeba przecież zarejestrować, opracować program działania, wymyślić sposoby zdobywania środków, słowem - wykorzystać możliwości. To potrwa jakieś pół roku.

Jak czytam ten wątek, to nawet nie wiem, jakie ma Wojtek podejście do tego wszystkiego, czy chce się wycofać, zająć się sobą - czy szaleć w stowarzyszeniu? ;-) Wojtku, przecież wiesz, że bez Ciebie to traci sens i całe community (wraz ze mną) zakrzyknie "zostawmy jak było".

gaia

12.02.2005 06:53

Odpowiedz

popieram ziajke i piotra, przeciez jest to kawalek nas, punkt zwrotny w zyciu który przwartosciowuje wszystko a Wy tu klocicie się o… no wlasnie nie wiem o co, wydaje mi się ze nie mamy prawa posiadania takiego stosunek do pawla nie znajac zaplecza układu baldi-pawel to oczywiste ze nowa stronka nie ma tego klimatu, tego ciepelka które tak przyciaga ale to nie znaczy ze nie będzie mieć…0

PaWell

12.02.2005 08:03

Odpowiedz

2005-02-12 02:10... Piotr napisał(a):

Wojtku, Pawle

na zdrowy rozum:

( ciach )

Zamknijcie sowieoczy.pl na jakiś miesiąc, niech ludzie, którzy chcą pomóc przy robieniu strony dostaną robocze hasła i konta i niech testują, testują, testują.

W tym czasie funkcjonowałaby Wielka Stopa w takiej postaci, jak obecnie.

Przez ten miesiąc zdołacie obgadać wszystkie ważne kwestie, może nawet zdołamy się spotkać w jakimś gronie?

i tak miało być... wszystko szło chyba w dobrym kierunku aż do chwili w której Wojtek "zamknął" ( a raczzej "zatrzasnął" Wielką Stope...

baldi

12.02.2005 09:46

Odpowiedz

2005-02-12 02:10... Piotr napisał(a):

Wydaje mi się Wojtku, że Łukasz Jaroszek się wycofał na własne życzenie

mnie sie wydaje, ze nie. ale nie bede pisac dlaczego tak mysle.

2005-02-12 02:36... Piotr napisał(a):

I w ogóle wydaje mi się straszne, że sprawa wydaje się rozbijać o domeny, portal

..taaaa? bo w/g mnie konflikt powstal po przejeciu galerii ozdrowiencow, ktorej NIE MIALO byc w sowichoczach - tzn. nie mialo byc galerii ludzi stad. Pierwszy zareagował Mariusz, potem ja, potem Aśka.

nie wiem, jakie ma Wojtek podejście do tego wszystkiego, czy chce się wycofać, zająć się sobą - czy szaleć w stowarzyszeniu?

to nie powinno miec znaczenia. podejrzewam, ze ma - ale moim zdaniem nie powinno.

Wojtku, przecież wiesz, że bez Ciebie to traci sens

moge spytac: dlaczego?

dobry przyklad ponizej..

2005-02-12 07:53... gaia napisał(a):

to oczywiste ze nowa stronka nie ma tego klimatu, tego ciepelka które tak przyciaga

a tydzien temu sama napisalas, ze na WIELKIEJ STOPIE sie obco poczulas.

nie mamy prawa posiadania takiego stosunku do pawla nie znajac zaplecza układu baldi-pawel

osoby mi bliskie zwiazane z ziarnica - moznaby tez rzec, ze i z WIELKA stopa, bo sa tu od dawna - wiedza jakie to sa uklady. i tlumaczyly mi, ze zle sie zrobi gdy sie stopa zamknie. tylko to sie ogolnie klocilo z watkiem n/t strony TYLKO o ziarnicy - ktora zdecydowana wiekszosc chciala wlasnie miec.

nie uwazam, ze powinienem na swojej stronie pisac o ukladach moich panujacych miedzy poszczegolnymi osobami.. prawda gaia?

przedstawilem Wam - mysle, ze dosc jasno - Fundacje Lukasza - http://www.radiobartoszyce.pl/wielka/index.php?tekst=forum&akcja=rozwin&watek=152, Stowarzyszenie Pawla - http://www.radiobartoszyce.pl/wielka/index.php?tekst=forum&akcja=rozwin&watek=162 oraz pomysl portalu - http://www.radiobartoszyce.pl/wielka/index.php?tekst=forum&akcja=rozwin&watek=152. sami zdecydowaliscie o tym, czy chcecie sie stowarzyszac, czy chcecie portalu i co mialoby tam sie znalezc.

BLEDEM bylo, ze watki na forum tworzylem ja, wiec pewnie wiekszosc myslala, ze to sa moje pomysly, co NIGDY NIE BYLO NAPISANE.

fragment majla..

Hello Pawel, dnia 2005-02-05 o 16:16 stało jak poniżej:

masz autorytet u ludzi to daj im do zrozumienia

nie. Ty ludzi przekonaj do SWOJEGO POMYSLU.

i wcale nie twierdze, ze nie ma w tej sytuacji mojej winy. JEST. bo mi mowiono, ze bedzie nieporozumienie..

Joaśka Żbikowska

12.02.2005 13:12

Odpowiedz
Cieszę się, że Pan Moszumański zechciał odpowiedzieć. Nie satysfakcjonują mnie jednak te posty.
Argument, że Wojtek dał jeden dzień na przeniesienie danych jest dziwny. Przecież wiadomo, że można było te dane od Wojtka wziąć wtedy kiedy się chce. Serwis zrobić tydzień, miesiąc temu - albo za miesiąc. Dopracować go.
Odnoszę wrażenie, jakby się Panu bardzo spieszyło. Tylko do czego? Ma Pan potrzebę szybkiego utworzenia Stowarzyszenia - rozumiem. Ale dlaczego, gdy pytam o bliski, konkretny cel działania - otrzymuję informację bardzo "zmydloną", tzn: "zapraszam do pracy nad nim (statutem)"?

Wydaje mi się, że Pan za szybko wpadł, zadymił, porwał nasze (wybacz Wojtku, bo to nie tylko Twoje) dziecko. Teraz dziwi się Pan, że podnoszę alarm, że nie podoba mi się nieznany zupełnie adopcyjny tatuś. Ja Pana nie znam, nie ufam i dlatego obserwuję i komentuję.
Jeżeli uważa Pan, że jest godny zaufania - proszę pokazać karty. Coś więcej niż stronka, którą można machnąć w godzinkę. Popatrzę, ocenię, może się przekonam. A więcej teraz nie widzę.

Nie powinien Pan mieć pretensji do Wojtka, ze zamknął serwis. To jego prywatna strona, może z nią robić co chce. To nie jest argument w tej dyskusji (raczej temat na osobną).

Zdobycie przez Wojtka zaufania tak wielu osób, po ciężkich przejściach to wielka rzecz. Od niego powinniśmy się uczyć (Pan też). Zebrani przez/u Wojtka ludzie, kibicowali sobie wzajemnie w leczeniu, wspierają w dołkach, wymieniają informacjami, powstały znajomości i przyjaźnie. Wojtek jest dostępny na gg - pozwala to na bezpośredni, szybki kontakt w wielu sprawach. To cholernie mądry facet, wrażliwy na innych, bardzo dorosły i dojrzały. Jestem od niego starsza o lata świetlne a uczyć się od niego mogę jeszcze długo. Panu też polecam.

Z poważaniem
Joanna Żbikowska

PS Cieszę się, że galeria zmieniła wygląd.

PaWell

12.02.2005 15:35

Odpowiedz

2005-02-12 14:12... Joaśka Żbikowska napisał(a):

Cieszę się, że Pan Moszumański zechciał odpowiedzieć. Nie satysfakcjonują mnie jednak te posty.

Argument, że Wojtek dał jeden dzień na przeniesienie danych jest dziwny. Przecież wiadomo, że można było te dane od Wojtka wziąć wtedy kiedy się chce. Serwis zrobić tydzień, miesiąc temu - albo za miesiąc. Dopracować go.

jeden drobiazg... to nie ja chciaŹem robiç stone... ja chciałem byśmy RAZEM ją zrobili... usruchomiłem serwer i napisłem post licząc iż wspólnie stworzymy nowe miejsce... Stowarzyszenie... cóż od kilku miesięcy próbuje coś z tym zrobić... ale wszędzie jest tak samo.. zrób TY a my zobaczymy... moja wizja jest taka że ja tylko pomagam to zorganizować.. służę swoją wiedzą i kontaktami... Stowarzyszennie ma być stowarzyszeniem nas a nie moim, ja tu tylko jestem jednym z trybików...

Zresztą... nie zamierzam tłuaczyć się i udowadniać że "nie jestem wielblądem"... życie pokaże...

Co do Wojtka... poczytaj uważnie ...

Ja w żaden sposób nikogo nie zmuszałem do zaglądania na stronę www.sowieoczy.pl ... ja TYLKO przejąlem domenę którą wojtek zwolnił ( i to w sposób szybki i bezapelacyjny ). Potem tenże sam Wojtek zamknął swoją stronę - ja naprawdę Joasiu NIKOGO nie zmuszam do odwiedzin strony stowrzyszenia.

Posty Twoje i innych są na niej ze względu na Was... na ciągłośc.. pojawiły się drudiego dnia po tym jak Wojtek zamknął strone.. dla WAS je przenioslem bez ŻADNEGO poddekstu. Pomyślałem że skoro to miejsce jest zamknięte to WY stracicie część Waszej ( Naszej ) świadomośc

Swoją JEDYNĄ wine upatruje w galerii ozdrowieńcow... przepraszałem z ato wielokrotnie... i nie będę już więcej.

PaWell

12.02.2005 15:52

Odpowiedz

2005-02-12 14:12... Joaśka Żbikowska napisał(a):

Argument, że Wojtek dał jeden dzień na przeniesienie danych jest dziwny. Przecież wiadomo, że można było te dane od Wojtka wziąć wtedy kiedy się chce. Serwis zrobić tydzień, miesiąc temu - albo za miesiąc.

Wojtek mi już pewnie tego nie wybaczy... trudno... cel uświęca środki...

Oto fragment naszej korespondencji:

From: pawel.moszumanski@egis.pl

Subject: Re: domenki

Date: 10 luty 2005 18:34:31 GMT+01:00

To: piotrowicz@radiobartoszyce.pl

No włączże to z powrotem ... BEZ JAJ, ... prosze.....

/PM

On 2005-02-10, at 18:26, Wojciech Piotrowicz wrote:

Hello Pawel,

chwytaj domenki, sa zwolnione juz.

www.prv.pl ..

zaloguj sie w nowym miejscu...

poza tym jeszcze nie wszystko jest przeniesione...

poza pozatym to WielkaStopa jest częścią Ciebie tak jak SowieOczy....

poza poza pozatymludzie szukają wciąż tam....

poza poza poza pozatym ....

/PM

I TO JEST MÓJ OSTATNI POST Z WYJAŚNIENIAMI NA TEMAT PRZENOSIN. Zapraszam do Stowrzyszenia... są tacy ktorym jesteśmy potrzebni... i nie ma co tracić energiii na gadanine... pozdrawiam

Barbara Piotrowska/bazik/

13.02.2005 11:11

Odpowiedz
Najpierw punkcik nr 1.Strasznie sie namieszało wokół tych stronek. Ja mam wielka prośbe do Ciebie Wojtku. Cokolwiek będzie się działo na sowieoczy.prv.pl BARDZO CIĘ PROSZE NIE ZMYKAJ WIELKIEJ STOPY. Jeśli na tamtej stronce ludzie sie nie odnajdą to będą przychodzić tu, jeśli im sie spodoba, to super, niech zaglądaja na sowie oczy. Przecież to wolny kraj. Ja proszę Cię- zostaw stopę....Może to egoistyczne, ale kiedy dowiedzieliśmy się , żę Misiek ma ziarnicę, byliśmy zieloni w temacie. To tutaj tak naprawdę zdobyłam informacje, a co najważniejsze poznałam cudownych ludzi, którzy mnie wsparli i wspierają nadal.To tu uwierzyłam, że wyzdrowieć sie musi i już!. Dla mnie ta stronka jest niezmiernie ważna...Może strona stowarzyszenia tez z czasem nabierze tego klimatu.
Punkt nr 2(Jakoś nie moge się odnależć na sowich oczach. Jak już chcę umieścić komentarz i niby znalazłam jak to sie robi, to nie da sie tam pisać. Więc może tutaj Paweł to przeczyta)prośba natury technicznej. Zdjęcie tej sowy, zamieniającej się w sowę czarno -białą a potem w komórki jest przerażające. Możliwe , że to właśnie daje złe wrażenie. Na mnie działa strasznie.Normalnie bije po oczach słowami"rak, rak, rak, rak, rak, rak..."Może wstawić tam inna sówkę?Coś cieplejszego poprostu.
No to tyle moich wywodów.
Misiek mój kochany właśnie śpi za mną po kolejnej chemii i strasznie mi sentymentalnie i smutno, więc sie juz nie rozpisuję.

PaWell

13.02.2005 17:43

Odpowiedz

2005-02-13 12:11... Barbara Piotrowska/bazik/ napisał(a):

Punkt nr 2(Jakoś nie moge się odnależć na sowich oczach. Jak już chcę umieścić komentarz i niby znalazłam jak to sie robi, to nie da sie tam pisać.

po wpisaniu komentarza trzeba wcisnac przycisk podgląd a potem ( jak już ma się pewność że treść odpowiada zamierzonej :) ) przycisk wyślij.

Więc może tutaj Paweł to przeczyta)prośba natury technicznej. Zdjęcie tej sowy, zamieniającej się w sowę czarno -białą a potem w komórki jest przerażające. Możliwe , że to właśnie daje złe wrażenie.

zdjęcie już "odwiesiłem"... miało pokazać dlaczego "sowie oczy"... opinie na jego temat są różne... niektórym się podoba innym nie... może coś "cieplejszego" uda się zrobić.

Pomoc grafika mile widziana :).

Misiek mój kochany właśnie śpi za mną po kolejnej chemii i strasznie mi sentymentalnie i smutno, więc sie juz nie rozpisuję.

pozdrawiam Was...

mila

20.02.2005 10:06

Odpowiedz
Sowie oczy to nie to co wielka stopa.Do kitu z tymi oczami
Pozdrawiam