Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: ciekawe pytanie o wyniki usg
Komentujesz wpis użytkownika
anonymous
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 11:41, dnia 2008-09-19 anonymous napisał(-a): > > O 09:27, dnia 2008-09-19 Javelin napisał(-a): > > Jesli by ktoś z was spojżał na swoje zdjecie usg i >napisał mi jak to uwas wyglada bede bardzo >wdzieczny.Zaznaczem ze te wyznaczone obszary jako >powiekszone wezly sa praktycznie czarne > Nie wiem co jeszcze moge ci odpisac. Nie sugeruj sie tym co widzisz na wydruku zdjecia USG. Sugeruj sie tym co mowi lekarz widzac twoje wezly na monitorze. Wiesz czemu ? Bo na wydruku zazwyczaj wszystko wychodzi ciemniejsze niz w rzeczywistosci. Polecam ci wizyte w innym miejscu , inne USG , inna osoba i tam tej konkretnej osoby zapytaj , czy jasnosc tych wezlow i wyglad tych wezlow wskazuje na to , iz sa to wezly odczynowe. Ja duzo pieniedzy wydalem na rozne USG , na kazdym wydruku moje podzuchwowe wezly sa ciemne ( jak na moje oko , nie wiem czy czarne czy nie czarne, ale bardziej czarne ) i nie budza obaw radiologow, ktorzy je ogladaja na ultrasonografie - typowe ruchome zwlokniale wezly podzuchwowe nie wykazujace hypoechogenicznosci, wezly o charakterze odczynowym. Podkreslam - bardzo ciemne na wydruku.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź