Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Bol po prawej stronie klatki piersiowej i "granie"przy oddechu??

Autor: oliwcia • 08.09.2008 10:41 • 3 odpowiedzi

oliwcia

08.09.2008 10:41

Odpowiedz
Witam wszystkich!!

Mam pytanie z tych "co to jest"??
Od miesiaca boli mnie z prawej strony klatki piersiowej, jest to ciagly bol powiedzialabym lekko "piekacy".Nie nasila sie przy oddychaniu, tylko staje sie mocniejszy jak np. leze na brzuchu.
W czerwcu mialam morfologie wyszla ok, nawet OB w normie.
Nie mam zadnych innych dodatkowych objawow: goraczki brak, pocenia brak, spadku wagi brak.
W piatek mialam moja standardowa-roczna TK klatki piersiowej i chyba padne zanim odbiore wyniki ;)

Bol zrobil sie silniejszy po tomorgafii, jest typowo z prawej strony dzis nie moglam spac,bo zaczelam wyczowac wyrazne "granie" czy tez "chrobotanie" z prawej strony przy oddechu.

Ziarnica, ktora mialam 4lata temu, byla umiejscowiona z prawej stroy srodpiersia wlasnie :( Wtedy takze mialam bol z prawej strony klatki, tylko klujacy i nasilajacy sie podczas oddychania, rowniez przy nim mi "chrobotalo". Byl spowodowany oczywiscie wielkoscia guza, ktory sciskal mi pluca, bo mial 9cm.

Czy ktos domysla sie moze co moze dolegac mi teraz??
Czy ktos mial podobne objawy jak ja??
Co to za bol i skad moze sie brac "granie" przy oddychaniu.

Pozdrawiam wszystkich cieplutko :)

rydzadam

08.09.2008 17:56

Odpowiedz

O 12:41, dnia 2008-09-08 Oliwcia napisał(-a):

Witam wszystkich!!

Mam pytanie z tych "co to jest"??

Od miesiaca boli mnie z prawej strony klatki piersiowej, jest to ciagly bol powiedzialabym lekko "piekacy".Nie nasila sie przy oddychaniu, tylko staje sie mocniejszy jak np. leze na brzuchu.

W czerwcu mialam morfologie wyszla ok, nawet OB w normie.

Nie mam zadnych innych dodatkowych objawow: goraczki brak, pocenia brak, spadku wagi brak.

W piatek mialam moja standardowa-roczna TK klatki piersiowej i chyba padne zanim odbiore wyniki ;)

Bol zrobil sie silniejszy po tomorgafii, jest typowo z prawej strony dzis nie moglam spac,bo zaczelam wyczowac wyrazne "granie" czy tez "chrobotanie" z prawej strony przy oddechu.

Ziarnica, ktora mialam 4lata temu, byla umiejscowiona z prawej stroy srodpiersia wlasnie :( Wtedy takze mialam bol z prawej strony klatki, tylko klujacy i nasilajacy sie podczas oddychania, rowniez przy nim mi "chrobotalo". Byl spowodowany oczywiscie wielkoscia guza, ktory sciskal mi pluca, bo mial 9cm.

Czy ktos domysla sie moze co moze dolegac mi teraz??

Czy ktos mial podobne objawy jak ja??

Co to za bol i skad moze sie brac "granie" przy oddychaniu.

Pozdrawiam wszystkich cieplutko :)

Może być dziesięć innych przyczyn niż nawrót chłoniaka :) np. zapalenie oskrzeli. Nikt Ci logicznie nie odpowie na nurtujące pytanie. Pozostaje tylko czekać na wynik tomo. W każdym razie koniecznie napisz, co pokazał wynik, a ja za Twoje zdrówko zaraz Żubrzyka wypiję.

oliwcia

08.09.2008 20:26

Odpowiedz
Najgorsze ze ja wiem, ze moje pytanie moze wydawac sie nie logiczne. A przyczyn takich dolegliwosci moze byc mnustwo i nowotwor cale szczescie stoji na koncu tej kolejki.
Jednak sama sie nakrecam, kiedy mi tak pluca "graja".
W srode czeka mnie lekarz ogolny i pewnie juz wyniki tomografa.

Dziekuje za slowa otuchy, moze jestem naiwna, ale mi pomogly na duchu :D

Jak bedzie wszystko ok, to nawet Zubrowke moge postawic do he he. Wypic za zdrowie zawsze sie przyda i nie tyko moje, tu tyle ludzi potrzebujacych zdrowia;)

Pozdrowionka :*

Anika

18.09.2008 18:46

Odpowiedz
Pewnie że przyczyny mogą być różne, zapalenie płuc, oskrzeli. Napisz jak tomografia. Trzymam kciuki i pozdrawiam.
AAA na żubruwevzkę reflektuje haha.