Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Czy przy węzlach hypoechogenicznych konieczna jest biopsja ?
Komentujesz wpis użytkownika
kamm
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 10:14, dnia 2008-09-19 kamm napisał(-a): > Nie pisalam nic poniewaz na ostatniej kontroli u hematologa postanwoli jeszcze miesiąc poczekac na to iz te węzly chlonne zejdą , jesli nie to za miesiąc zrobią biopsje tylko mowią ze będzie ryzykowna bo węzly mam na tętnicy .. > Dzisiaj bylam to wszystko skonsultowac u onkologa .. Jednak ta wizyta to jakas komedia .. Badal mi piersi itd a tam gdzie mu pokazywalam ze mam wezly nawet nie dotknąl nie sprawdzil , na wyniki morfologi itd tez rzucil kontem oka , spojrzal na usg wezlow chlonnych robione ponad 3mc temu gdzie sa opisane tylko ich rozmiary bez zadnych cech ( bylo to usg z zwyklej przychodni ) i odrazu stwierdzil ze wezly są odczynowe .. Kiedy poprasilam go zeby popatrzyl na to onstatnie usg bo tam wezly maja jeszcze wieksze rozmiary i sa opisane cechy , hypoechogenicznosc itd . To rzucil mi ze skad on ma wiedziec co to znaczy hypoechogeniczne ( OMG jesli nie on to kto ma wiedziec ? ) jak zaczelam mu mowic co to znaczy ta echogenicznosc to wcisnal mi do reki kartke ze nie wymagam leczenia onkologicznego i wyprosil .. > Kurcze ja juz naprawde mam dosc tych lekarzy.. Moze faktycznie sobie to wszystko odpuscic jesli oni sie tym nie interesują ..
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź