Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Wyniki badania USG

Autor: asdfa • 26.06.2008 08:42 • 23 odpowiedzi

anonymous

17.09.2008 06:51

Odpowiedz

O 18:44, dnia 2008-09-16 asdfa napisał(-a):

A mnie od niedzieli boli mocniej w klatce i mam takie dziwne uczucie, coś mnie ciśnie w gardle przy dole szyi. Po prostu czuję, że jest źle.

Chyba na dniach pójdę znowu do lekarza, boję się że to jednak jest to :(

Wiesz co , weź zbadaj się pod kontem refluksu żołądkowo - przełykowego. U mnie to powodowało ( i jeszcze czasem powoduje ) bóle w klatce piersiowej , bóle gardła ,pieczenie języka , czasem mi bardzo gorąco. Bóle pod żuchwą gdzieś itd , czasem bolące węzły pod żuchwą u mnie są spowodowane złym stanem dziąseł , nie mam kiedy iść do lekarza ale często po zjedzeniu czegoś twardego dziąsła mi puchną i bolą, czasem nie wiem czemu bolą mnie ósemki ( mam 30 lat ).

Poza tym od niedzieli u mnie w pracy sporo osób jest na zwolnieniu , moja żona również zachorowała. Koleżanka ma od niedzieli powiększone węzły i ból gardła - dostała antybiotyki. Nie stresuj się niepotrzebnie, naprawdę. Wiele chorób powoduje to o czym piszesz , ja jestem przykładem refluksiarza który ma zdiagnozowane objawy, o których napisałem. Na USG mi wyszło dodatkowo zanieczyszczone gardło. Wielu ludzi nawet nie wie , że ma refluks. Acha , u mojej koleżanki z pracy , która też ma refluks , choroba to powodowała ostre bóle gardła , zaczerwienienie gardła oraz częste zapalenia krtani. A ja rok temu miałem takie refluksowe zalewanie krtani i gardła ,że musiałem brać co miesiąc tabletki od bólu gardła. Co prawda u mnie ból gardła był inny niż przy grypie czy anginie , to było bardziej coś jak pieczenie i kłucie gdzieś po lewej stronie, raz na górze raz na dole , czasem po prawej na górze. Różnie to bywa.

Piersze stadium refluksu spowodowało brak apetytu ( właściwie połączony ze strachem , że coś mi będzie po zjedzeniu ) , utratę wagi 2 kilogramy , pierwsze bóle klatki itd...i tak do dzisiaj boję się , że to może jednak zz ( chociaż wszyscy lekarze którzy mnie badali wykluczyli tą możliwość po różnych badaniach ). Ostatecznie - spróbuj się nie stresować.

Acha , miałem też rózne uczucie uścisku w gardle i w szyi. Normalnie momentami myślałem , że się uduszę, nie mogłem przełknąć tabletki. Natomiast laryngolog jak mi zaglądał do gardła i wkładał lusterko nie widział kompletnie nic , poza zanieczyszczonym gardłem ( ale nie wirusowo , tylko właśnie tak inaczej , ni to grzybica , ni to nie grzybica )

asdfa

12.10.2008 10:29

Odpowiedz

O 08:51, dnia 2008-09-17 anonymous napisał(-a):

Wiesz co , weź zbadaj się pod kontem refluksu żołądkowo - przełykowego. U mnie to powodowało ( i jeszcze czasem powoduje ) bóle w klatce piersiowej , bóle gardła ,pieczenie języka , czasem mi bardzo gorąco. Bóle pod żuchwą gdzieś itd , czasem bolące węzły pod żuchwą u mnie są spowodowane złym stanem dziąseł , nie mam kiedy iść do lekarza ale często po zjedzeniu czegoś twardego dziąsła mi puchną i bolą, czasem nie wiem czemu bolą mnie ósemki ( mam 30 lat ).

Dzisiaj miałem napad gorąca, w ciągu dnia. I ciężko mi się w tym momencie oddychało. Przeszło po kilku minutach. Czytałem, że to może być objaw tego refluksu - wspomnę o tym przy wizycie u lekarza. Gorzej, jak to coś innego.

keny

12.10.2008 11:21

Odpowiedz
nie mogę nie zabrać głosu...5 lat temu żonie wyskoczył węzeł obojczykowy, poszła z tym do onkologa - konowała - zrobic BAC i powiedział że to nie onkologiczne i zniam nie widać koniec...Po pięciu latach ponowne BCA z tego węzła i tu niespodzianka - diagnoz rak płaskonabłonkowy - nie muszę pisać co przeżyliśmy prawda??? a na koniec wynik histopatu. z.z. III SE. Kochani apeluję nie dajcie się nabrać na BAC. Znajoma lekarka mi powiedziała że w Polsce jest kilku ekspertów potrafiących interpretować wyniki tego badania a że jest tanie to wielu robi to na odczepnego. Może nie znam się na medycynie, ale znam na statystyce: skoro komórek nowotworowych jest mało ( tak było u mojej żony ) to jakie jest prawdopodobiństwo że akurat komórki te zostaną wychwycone, policzcie: stosunek masy węzła do średnicy igły. A w sytuacji stanu zapalego można zaobserwować nabłonek płaski charakterystyczny dla bardzo groźnego raka.

...kto wie może może gdyby ten pierwszy konował skierował na dalsze badania lub chociaż powiedział że to badanie jest niedokładne to może żona miała by z.z. I a nie III.

NIe dajcie się oszukać tanim badaniem!!!!!!

Roman

16.10.2008 11:15

Odpowiedz
netka

Powinnaś zmienić diete

poczytaj o pirmidach żywnościowych

http://zdrowiludzie.pl/16,temat,nowa-piramida-zywienia-dieta-na-cale-zycie.html

pozdrawiam i życze sukcesów