Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Chemioterapia
Odpowiedź w wątku: Czy jest określony czas w którym powinno zlecieć ABVD??
Komentujesz wpis użytkownika
nina
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 08:32, dnia 2005-04-25 nina napisał(-a): > > 2005-04-25 07:36... Ewa napisał(a): > > > 2005-04-25 02:36... Asica napisał(a): > > . Tak swoją drogą to przebiła igłą worki, żeby przyspieszyc kroplówki!!!! > > > To pielęgniarka???? Toż to jakas "czarownica bez serca" : > > Po prostu jestem w szoku! Takie babsko mogłabym udusić! Że też takie pielęgniary jeszcze chodzą po tym świecie! Zdenerwowałam się. Kasia miała ABVD podawane ambulatoryjnie. Pierwszy wlew trwał niecałe 2 godziny. Potem czas stopniowo się wydłużał, bo bolały ją żyły i wymiotowała. Wtedy pielęgniarki robiły jej na rękę zimny okład i wolno puszczały kroplówkę. To pomagało. Czas wlewu trwał w zależności od formy Kasi. Najdłuższy trwał ok. 4 godzin. > > > Słuchajnie, dzięki za wszystkie odpowiedzi!!! Czasami to człowiek już nie wie co jest normalne a co nie, ZDARZA SIĘ, ŻE PRZECIERAM OCZY Z ZADZIWIENIA CZY TO JAWA CZY SEN- SZOK > Ale wiem na pewno,że tego nie popuszczę. Pozdrawiam wszystkich zianiczków- CIERPLIWOŚCI NAJWAŻNIEJSZE,ŻE MOŻNA TO WYLECZYĆ!!!
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź