Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Chemioterapia
Odpowiedź w wątku: Czy jest określony czas w którym powinno zlecieć ABVD??
Komentujesz wpis użytkownika
Asica
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 00:36, dnia 2005-04-25 Asica napisał(-a): > > 2005-04-22 15:21... nina napisał(a): > strasznie sie spieszyło do domu pielęgniarce i kazała ludziom, którzy mlieli akurat chemie przyspieszyć kroplówki. Na odpowiedz ,że bolą żyły powiedziała, że kroplówka powinna zlecieć w 2, 5 godziny. Stąd mój niepokuj ale to znowu ludzka podłośc i znieczulica. Tak swoją drogą to przebiła igłą worki, żeby przyspieszyc kroplówki!!!! > To pielęgniarka???? Toż to jakas "czarownica bez serca" :(( > Moja pierwsza chemia byla podawana na oddziale,leciala ok 6 godzin.Gdy next miala byc juz na dziennej,pierwsze moje pytanie do lekary brzmiało:Mam tam siedzieć 6 godzin? Na dziennej całe "drinkowanie" trawło 3 godzinki.Wg wyjasnien lekary na dziennej maja lepszy sprzet i dlatego trwa to krocej.Zalezy to wiec chyba od sprzetu i ludzi,ktorzy go obsluguja."Moje"pielegniary nawet na moja prośbe "Mozna szybciej,śpieszy mi sie" nie podkręcaly mi"obrotow",bo "moze sie to zle skonczyc" Pomimo,ze przychodzilam na "drinkowanie" najpoźniej jak sie dalo(jakos psycha nie pozwalala na wczesniejsze dotarcie) i pielegniary zostawaly przeze mnie dluzej,nigdy nie mialam przyspieszonego podawania lekow.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź