Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Chemioterapia
Odpowiedź w wątku: Czy jest określony czas w którym powinno zlecieć ABVD??
Komentujesz wpis użytkownika
nina
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 13:21, dnia 2005-04-22 nina napisał(-a): > > 2005-04-22 14:54... ziajka napisał(a): > > > 2005-04-22 14:43... Nina napisał(a): > > > Słuchajcie czy jest określony czas w przeciągu którego musi zlecieć cała chemia??? Wiadomo, że przy kolejnych wlewach rozp..... żyły i puszcza się wolniej czy ma to wpływ na działanie leku?? > > > > Miałam 8 kursów ABVD. Na początku leczenia, kiedy żyły były jeszcze całe, chemia zlatywała w przeiągu 4-5 godzin, a potem było znacznie gorzej, bo przyjmowałam ją nawet 12 godzin. Na wydłuzenie tego czasu składały się bolące żyły jak i coraz bardziej męczące wymioty. Nie słyszałam, ze może to negatywnie wpływać na działanie leku. > > Jedynie osłona na mięsień sercowy, którą dostawałam przed Adriblastyną musiała zlecieć w przeciągu pół godziny. Co do chemii, to chyba nie ma takich czasowych reguł. > Dziękuję za odpowiedź :)), mój chłopak chyba nie dostaje osłony na mięsień sercowy :((. > Moje pytanie było dlatego, że przy ostatnim wlewie, który miał strasznie sie spieszyło do domu pielęgniarce i kazała ludziom, którzy mlieli akurat chemie przyspieszyć kroplówki. Na odpowiedz ,że bolą żyły powiedziała, że kroplówka powinna zlecieć w 2, 5 godziny. Stąd mój niepokuj ale to znowu ludzka podłośc i znieczulica. Tak swoją drogą to przebiła igłą worki, żeby przyspieszyc kroplówki!!!!
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź