Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Badania kontrolne w nowym roku

Autor: koot • 03.01.2008 08:53 • 26 odpowiedzi

Morela

20.02.2008 07:50

Odpowiedz

O 20:55, dnia 2008-02-18 dorota napisał(-a):

O 23:08, dnia 2008-02-17 joanna napisał(-a):

A może ktoś wie, ile kosztuje prywatnie, bo chyba na ten NFZ to nie mam co czekać.

w Bydgoszczy, Wrocławiu i ostatnio otwartej Warszawie 4500,00, w Gliwicach nie robią prywatnie badania

swoją drogą strasznie długo czekasz na to badanie, obawiam się że zgubili Twoje skierowanie, w Bydgosczy czeka się 4 miesiące a w Gliwicach ok 1 miesiąca

pozdrawiam

dorota

ja na badanie w Bydgoszczy czekałam 2 miesiace a jak chcesz zrobić PET prywatnie to koszt takiego badania to 5000 zł

polee

20.02.2008 13:54

Odpowiedz
Hej!
lecze sie w CO w Krakowie. Dzis bylam na konroli 3 mce po pecie. Nic nie slyszlalam o tych skierowaniach od rodzinnnego. Pani dr powiedziala tylko ze bede miala tomograf pol roku od peta. A pytalam szczegolowo po lekturze tego watku:)

Pozdrawiam:)

MagdaCh

23.02.2008 12:00

Odpowiedz
Ja się w końcu tez dowiedziałam, jak teraz jest w KH w Krakowie.
Ze skierowaniem od lekarza prowadzacego nie ma problemu, tylko z terminami na badanie. Najbliższy wolny to lipiec (dla osób po skończonym leczeniu jest ograniczona liczba terminów na tydzień), a mama powinna mieć zrobione w kwietniu i lekarz sugeruje utrzymanie tego schematu kontroli. Zdecydowałyśmy na badanie prywatne w kwietniu w klinice radilogii jak dotychczas.

angie5

03.03.2008 21:32

Odpowiedz

witeczka:)ja bylam dzisiaj na badaniu kontrolnym:6 m-cy temu mialam pecika a ostatnie badanko 3 miechy temu,nastepne mam za 3/4 miesiace i na tamten czas mam przewidziene usg brzucha i TK,leczę sie we wrocku na ul.Pasteura i prowadzący mnie lekarz o żadnych zmianach mnie nie poinformował-cieszy mnie to,bo na sama myśl o kontrolowaniu swojego zdrowia u lekarza pierwszego kontaktu do którego naleze w swoim miescie robi mi sie niedobrze:)

madzia1

04.03.2008 09:15

Odpowiedz

O 23:08, dnia 2008-02-17 joanna napisał(-a):

Podnoszę wątek, bo jestem ciekawa, jak u Was z badaniami. Kto ma nowe wieści?

Wszyscy się chwalą to i ja się pochwalę...

Asica

17.04.2008 16:40

Odpowiedz

O 21:20, dnia 2008-01-04 Asica napisał(-a):

Czy spotkaliście się z czymś takim gdzieś w Waszych regionach?

9 i 11 styczen mam tomografy,pozniej konsultacja wynikow z onkologiem i nie omieszkam zapytac czy u Nas tez takie durnoty beda mialy miejsce..

Postaram sie nie zapomniec i zabrac glos w tym watku po 15 stycznia..

Mhmmm...podbijam watek,tak jak obiecalam..

co prawda z 3miesiecznym opoznieniem,ale wynika to z tego,ze dopiero znalazlam dzis czas udac sie na konsultacje wynikow ;)

Po konsultacji wynikow,uslyszalam,ze mam za rok na kontrole sie stawic..dla pewnosci dopytalam czy w onkologu..uzyskalam odp,ze tak..

Gdy wspomnialam o fakcie,ze w niektorych miastach ludzie sa odsylani do lekarza pierwszego kontaktu na kontrole po leczeniu ziarnicy,to lekarz powiedzial,ze moze tak byc,gdyz Fundusz naciska na szpitale onkologiczne, ze maja za duzo badan specjalistycznych/skierowan na badania..

U nas (w Białymstoku) tez niby naciskaja,ale ze onkolodzy białostoccy sa najlepsiejsi,to walcza o swoich pacjentow i nie daja sie manipulowac Fuduszowi ;>

Asica

17.04.2008 16:46

Odpowiedz

O 16:45, dnia 2008-01-07 KooT napisał(-a):

Ciekawi mnie tylko czy taki lekarz rodzinny może takie skierowanie wypisać, tzn wypisać pewnie może, tylko czy go pracownia TK uzna za wystarczające :)

Z tego co dzis mi powiedzial onkolog,to skierowanie na krew lekarz rodzinny moze wystawic ale na tomograf to nie bardzo :|